De Groene Venen steunt beweegproject voor 40-plussers


Geplaatst op: 8 april 2012

Uitneemexemplaar met sportaanbod op 20 april in De Groene Venen.

Sport in De Ronde Venen organiseert in samenwerking met Spel & Sport De Ronde Venen en de gemeente van mei tot december het nieuwe gezondheidsproject Gezond in Beweging. Veertigplussers kunnen gedurende vier themaperioden kennismaken met verschillende sportactiviteiten in de gemeente. Ook mensen met een beperking en/of chronische aandoening kunnen meedoen. Het aanbod leest u op 20 april in de Beweegkrant, die dan u ontvangt bij De Groene Venen, die als partner bij het project is betrokken.

Leon van Fraeijenhove, als coördinator leefstijlprojecten van Sport in De Ronde Venen, is een van de organisatoren. “Gezond in Beweging is de opvolger van Juni Beweegt, dat de afgelopen jaren een maand lang in De Ronde Venen is georganiseerd”, vertelt hij. “Veertigplussers kunnen zoveel sporten uitproberen als ze willen. Ze doen dit tijdens een cursus van zes lessen. Veel inactieven vonden op die manier tijdens Juni Beweegt een leuke beweegactiviteit. Ouderen die wel actief waren probeerden een of meerdere nieuwe sporten uit.”

“Bij Gezond in Beweging hebben we hetzelfde doel”, vervolgt Leon. “Alleen duurt het project nu van april tot en met december en bestaat het uit meerdere thema’s: binnensport, zomersport, buitensport en sport voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. We krijgen daarbij de hulp van de eerste lijnszorg, die potentiële deelnemers doorverwijst, en sportaanbieders. Hopelijk houdt die laatste groep een groot aantal leden aan het project over.”

Sport in De Ronde Venen organiseert ook andere projecten om volwassenen, jongeren en kinderen in beweging te krijgen en te houden. Want sport is van levensbelang, zo weet ook Leon. ”Als je regelmatig sport, voel je je fitter, uitgerust en alerter in het dagelijks leven. Ook voorkomt voldoende beweging overgewicht en chronische aandoeningen, zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes, reuma en longaandoeningen.”

Tijdens Gezond in Beweging is er ook aandacht voor het sociale aspect dat sporten met zich meebrengt en het aannemen van een gezonde leefstijl. Daarbij hoort het afleren van slechte gewoonten, zoals roken en overmatig eten. “Iedereen die fitter in het leven wil staan, raad ik aan op 20 april De Beweegkrant uit De Groene Venen te halen en door te lezen”, aldus Leon. “Er is voor ieder wat wils en elke activiteit is aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Dus mensen hoeven niet bang te zijn dat ze vanuit stilstand ineens zeer intensief gaan bewegen. We bouwen het rustig op.”

Voor vragen over Gezond in Beweging kan contact worden opgenomen met Leon van Fraeijenhove via telefoon: 030-7513862 of e-mail:  leon.van.fraeijenhove@sportservicemiddennederland.nl.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Groene Venen steunt beweegproject voor 40-plussers

Uitneemexemplaar met sportaanbod op 20 april in De Groene Venen. Sport in De Ronde Venen organiseert in samenwerking met Spel & Sport De Ronde Venen en de gemeente van mei tot december het nieuwe gezondheidsproject Gezond in Beweging. Veertigplussers kunnen gedurende vier themaperioden kennismaken met verschillende sportactiviteiten in de gemeente. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: