Lorena Wiebes Nederlands Kampioen bij junioren

Geplaatst op: 20 juni 2016

Lorena Wiebes is Nederlands kampioene wielrennen op de weg bij de junior-vrouwen geworden. De renster uit Mijdrecht was zaterdag 18 juni de snelste van het peloton in de straten van Oude-Tonge. Charlotte Kool eindigde op de tweede plaats, Arianna Pruisscher eindigde als derde. Wiebes kwam naar Goeree-Overflakkee voor de titel. “Ik had dit seizoen al zeven keer gewonnen en hoopte natuurlijk nu ook de snelste te zijn van het peloton. Het parcours lag me wel, ik houd wel van een vlak rondje, en gelukkig kon ik de verwachtingen waar maken. Even was ik bang dat ik de sprint van te ver af was aan gegaan, omdat ik al direct na de laatste bocht kon sprinten. Maar gelukkig kwam er niemand meer onderdoor. Het is mijn eerste nationale titel en ik ben hier dan ook heel bij mee. Hopelijk kan ik in deze trui nog meer winnen dit jaar. Bovendien ben ik eerstejaars en kan ik de titel volgend jaar nog verdedigen” aldus de renster uit Mijdrecht. Het was voor Lorena een echte topweek, want op donderdag kon de vlag al uit in huize Wiebes ivm het slagen voor haar eindexamen. Haar vereniging UWTC is maar wat trots op dit sporttalent!
Maar ook Stijn Ruijter uit Uithoorn was met nog 130 andere nieuwelingen geselecteerd voor het NK. Over de winderige smalle Zeeuws dijken werd er nerveus gekoerst waarbij Stijn achterin kwam te zitten. Toen het peloton in stukken brak lukte het Stijn om samen met Ruben van der Pijl (van de Amstel) weer vooraan in het peloton te komen. Daar was inmiddels een kopgroepje ontsnapt. De voorsprong van de kopgroep bleef lang constant op 30 seconden en later 45 seconden, maar tegen het eind van de race liep het weer langzaam terug. Met één ronde van 11 km te gaan was het nog 21 seconden. Dat werd een spannende laatste ronde maar het gat was net te veel om te overbruggen. Als gevolg van de jacht op de kopgroep was het peloton flink uitgedund en reden slechts 40 renners de wedstrijd uit. Moegestreden finishte Stijn op de 27e plaats. Stijn gaat woensdag 23 juni nogmaals naar Goeree-Overflakkee, want hij heeft zich ook geplaatst voor het NK tijdrijden.

Interclub omnium
De jeugd kon dit weekend een interclub omnium rijden. Zaterdag was er bij HSV de Kampioen een tijdrit, die onder regenachtige omstandigheden werd verreden. Siem van Smoorenburg werd 4e, Mike Derogee 5e en Benjamin Wessels 11e.
Op zondag stond er bij ASC Olympia een criterium op het programma. Hier werd Siem 8e, Mike 4e en Benjamin 25e. In het omnium eindigde Siem als 4e, Mike 3e en Benjamin 14e.
Op zondag reden er bij cat 7-nieuwelingen nog meer UWTC jeugdleden. In de massasprint werd Danny 7e, Ian 9e en Niels 28e. Sven moest een ronde toegeven en werd 29e.

Ronde van de Maliebaan
Lorena was zondag 19 juni weer oppermachtig bij de wedstrijd op de Maliebaan (Utrecht). Het was een rondje van ongeveer 1.7 km, waarbij de renners de Maliebaan op en neer reden. De ene zijde was er het snelle asfalt en aan de andere zijde de zware klinkerweg waar enkele venijnige putdeksels in zaten. Lorena Wiebes won niet alleen met overmacht de eindsprint, maar daarnaast ook de leidersprijs en diverse premiesprints.
Bij de 60+ reden Guus Zantingh en Ben de Bruin naar de 19e en 20e plaats.
Bij het grote deelnemersveld van amateurs/sportklasse/junioren kon Bart de Veer goed volgen in het peloton dat gedurende de wedstrijd steeds verder uitdunde. Bart finishte als 24e.

De ronde van Elden
Niels Ruijter heeft zondag de ronde van Elden (Arnhem-Zuid) gereden. Een criterium waarin iedere ronde een pittig klimmetje genomen moest worden. Er reed al snel een kopgroep met oud prof Erik Dekker weg en die bleeft weg. Niels deed goed mee in de achtervolgen en hij wist zich in de laatste ronde goed vooraan in het peloton te positioneren. Daardoor kon hij in de eindsprint goed meekomen en werd hij 13e! Zijn eerste premie sinds lange tijd was daarmee binnen.

Drukke week
Er komt nog een drukke week aan voor UWTC. Dinsdagavond wordt de Henny Cornelissen classic verreden. Geen gewone clubwedstrijd maar een extra lange variant, waarin een aantal premiesprints worden verreden.
Dan start Stijn Ruijter op woensdag op het NK tijdrijden. Stijn mag hiervoor nogmaals naar Goeree-Overflakkee reizen. En op donderdag wordt de afsluitende tijdrit van de Bike Physics tijdritcompetitie verreden. Meer info over UWTC vindt u op www.uwtc.nl/wielren

Lorena Wiebes is Nederlands kampioene wielrennen op de weg bij de junior-vrouwen geworden. De renster uit Mijdrecht was zaterdag 18 juni de snelste van het peloton in de straten van Oude-Tonge. Charlotte Kool eindigde op de tweede plaats, Arianna Pruisscher eindigde als derde. Wiebes kwam naar Goeree-Overflakkee voor de titel. … Lees meer »