02 - Senior  sportief actief 2e week

Grote opknapbeurt voor Kievitsheuvel-Sluijterstraat e.o. van start


Geplaatst op: 5 april 2012

De opknapbeurt voor de straten omgeven door de Piet van Wijngaerdtlaan, Torenlaan, Meerweg en Meerlandenweg in Abcoude gaat 10 april van start. Komende maanden wordt een regenwaterriool aangelegd, het bestaande riool gerenoveerd of vervangen en worden straten van nieuwe klinkers en tegels voorzien. Ook wordt de inrichting van een aantal straten gewijzigd om de verkeersveiligheid te vergroten.

Met de werkzaamheden is een investering gemoeid van ruim twee miljoen euro. Wethouder Pieter Palm: ,,De opknapbeurt is nodig. We zitten nu in een financieel lastige tijd, maar we kunnen dit werk doen en gaan het ook doen. Als het werk is afgerond, ziet de wijk er weer netjes uit en zijn de straten ingericht volgens moderne inzichten.'' Als alles volgens planning verloopt, wordt het werk eind dit jaar afgerond.

De werkzaamheden in het gebied beginnen in de straten Holendrecht en Janshof. Belangrijk onderdeel is de aanleg van een zogenaamd hemelwaterriool. Regenwater dat op straat en trottoirs valt, wordt via dit stelsel rechtstreeks op het oppervlaktewater geloosd. De kans dat de wijk bij overvloedige regenval met wateroverlast wordt geconfronteerd neemt hierdoor aanzienlijk af. Wegen en trottoirs worden opnieuw bestraat en van nieuwe klinkers en tegels voorzien. Tevens worden in het kader van de verkeersveiligheid enkele drempels, plateaus en wegversmallingen aangebracht. Met de nieuwe inrichting wordt de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker, hardrijden tegengegaan en sluipverkeer ontmoedigd.
In verband met de slechte staat van een aantal bomen en het feit dat hun wortels met kabels en leidingen zijn verstrengeld, worden 58 bomen verwijderd. Hiervoor worden 59 nieuwe bomen, die al een aantal jaren oud zijn, teruggeplant. De bewoners in de straten waar bomen verdwijnen worden betrokken bij de keuze welke soort wordt teruggeplant. Ook wordt een aantal groenvakken in de wijk voorzien van nieuwe beplanting.

Meer informatie over het project is te vinden op www.derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote opknapbeurt voor Kievitsheuvel-Sluijterstraat e.o. van start

De opknapbeurt voor de straten omgeven door de Piet van Wijngaerdtlaan, Torenlaan, Meerweg en Meerlandenweg in Abcoude gaat 10 april van start. Komende maanden wordt een regenwaterriool aangelegd, het bestaande riool gerenoveerd of vervangen en worden straten van nieuwe klinkers en tegels voorzien. Ook wordt de inrichting van een aantal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: