Vijfmaal winst voor UWTC

Geplaatst op: 27 juni 2016

Wat een topweekend voor de wielrenners van UWTC. Stijn en Lorena mochten beide 2x op het podium plaatsnemen en Jetze Plat is Nederlands Kampioen handbiken geworden! En ook Guus Zantingh behaalde zijn eerste winst van 2016, na een lang herstel van een blessure. Zet daarbij ook nog de winst van Jeroen Breewel op 22 juni in Didam en de teller komt nog hoger uit!

Ronde van Volendam
Nieuweling Stijn Ruijter reed zaterdag 25 juni de hele wedstrijd in het peloton en met nog anderhalve ronde voor de boeg sprong hij weg. Hij sloeg een mooi gaatje dat niet meer dichtgereden kon worden. Solo ging hij over de meet om daarna de bloemen te mogen ontvangen van de in Volendamse klederdracht gestoken ronde missen. En nog meer succes vanuit Volendam. Bij de dames reden de junioren en elite bij elkaar. De meeste vluchtpogingen werden weer ongedaan gemaakt. In de laatste 3 rondes wist één dame weg te komen en ook weg te blijven. Lorena finishte als derde.

Afsluiting van een NK week
Stijn Ruijter heeft op 22 juni het NK tijdrijden bij de nieuwelingen gereden. Na een zorgvuldige voorbereiding waaronder twee keer het parcours verkennen en voorzien van een dicht achterwiel, startte hij voor de 17 kilometer rond Middelharnis. Stijn reed een strak tempo en stond lang op de derde plaats. Maar op het laatst wisten nog drie renners een snellere tijd te noteren, zodat Stijn uiteindelijk zesde van Nederland werd. Een prima resultaat voor deze Uithoornse kanjer!
Ook het NK voor elite zonder contract is zaterdag 25 juni verreden op Goeree-Overflakkee. Lang was hier een 3-tal renners en later een 2-tal weg, met een maximale voorsprong van ruim 1 minuut. Maar in de laatste kilometer kwam het peloton er toch nog overheen. Jeroen Breewel en Steven Stenekes reden de hele wedstrijd in het peloton en werden 28e en 68e.

NK handbiken
Zaterdag 25 juni is ook het NK handbiken verreden. De handbikers reden onder regenachtige omstandigheden in het Brabantse Bladel. Na een demarrage van Tim de Vries uit Vinkeveen kon Jetze Plat het gaatje dichtrijden en er overheen gaan. In een poging om er weer bij te komen vloog Tim uit de bocht. Jetze kwam dus solo over de streep en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen!  Tim eindigde als 4e. En Jetze en Tim hebben afgelopen week beide te horen gekregen dat ze geplaatst zijn voor de Paralympische spelen in Rio.

NK politie
John Tromp reed vrijdag 24 juni het NK politie, boven 50 jaar, op de Nedereindseberg te Nieuwegein. Het peloton bleef de hele wedstrijd bij elkaar en een eindsprint moest uitmaken wie Nederlands kampioen ging worden. Er waren tijdens de 60 km lange wedstrijd een flink aantal uitlooppogingen geweest zonder succes. Tromp uit Kudelstaart ging de eindspurt op ruim 300 meter voor de eindstreep aan, maar werd op de meet geklopt door de sterke Benno Pauw, die Nederlands kampioen werd. John Tromp werd 2e en Aart Stigter 3e.

Nieuw-Vennep
Lorena Wiebes won zondag 26 juni de wedstrijd in Nieuw Vennep. Deze wedstrijd is onderdeel van de grote drieluik georganiseerd door de Bataaf. Lorena staat nu aan de leiding in het klassement en heeft de roze leiderstrui in ontvangst genomen.

Ronde van Warmenhuizen
Zondag 26 juni stond Stijn Ruijter wederom aan de start van een koers in Noord-Holland. Samen met 2 renners wist hij naar de kopman in koers toe te rijden. En met zijn vieren wisten zij uit de greep van het peloton te blijven. In de eindsprint was Stijn de snelste en hij mocht na de huldiging een ereronde maken in een fraaie cabrio. Een mooie dubbelslag voor Stijn dit weekend!
Het slotnummer in Warmenhuizen waren de 90 kilometers voor de elite, beloften en amateurs, met namens UWTC Jeroen Breewel, Steven Stenekes en Niels Ruijter. Steven werd 9e, Jeroen 18e en Niels 37e.

Veteranen
Ook de UWTC veteranen Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp, Piet Rewijk en Guus Zantingh waren dit weekend op wedstrijd. Op zaterdag 25 juni stonden de renners aan de start in Amersfoort. Bij de 68+ veteranen werden er veel acties ondernomen en met nog 6 ronden te gaan waagde Guus Zantingh een poging en kreeg hij 4 renners mee. Met z’n vijven bouwden ze een voorsprong op en achter deze kopgroep ontstond er een tweede groep van 4 renners met daarbij Leen Blom. Zowel de eerste als de tweede groep bleven uit de greep van het peloton.

De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht en hij behaalde hiermee zijn eerste overwinning van dit seizoen. Leen Blom behaalde een 8e plaats. Bij de 60+ veteranen werd Ben de Bruin 13e en Piet Rewijk eindigde in het peloton. Op zondag gingen de veteranen naar Gouda. Guus Zantingh reed opnieuw naar het podium bij de 68+ en werd 2e. Leen Blom werd 11e. Bij de 60+ werd John Tromp 6e en Piet Rewijk kwam in het peloton over de eindstreep.

Bike Physics tijdritcompetitie
De Bike Physics tijdritcompetitie is weer afgesloten. Vier tijdritten, van 12 en 16 km,  organiseerde UWTC in mei en juni. De tijdritcompetitie heeft een kern van trouwe deelnemers, die nu alweer voor het derde jaar hebben meegedaan. De 50 startplaatsen per avond waren ook dit jaar alweer vroeg volgeboekt. De tijdritcompetitie had dit jaar weer een sterk deelnemersveld. In de competitie (14-18 jaar) ging de winst naar junior Sven Nijhuis uit Wilnis. Hij won de laatste tijdrit, en zette de andere avonden ook steeds een scherpe tijd neer. Armando van Bruggen zakte terug in het klassement naar de 3e plaats. De ondankbare vierde plaats in deze groep ging naar Stijn Ruijter. Stijn is nog jong, maar een goede tijdrijder. Met zijn eindtijd in het klassement zou hij bij de 19-39 groep gewoon derde geworden zijn in het klassement! Bart de Veer werd 5e en Ian vd Berg 9e. De groep 19-39 werd overheerst door leden van GWC de Adelaar uit Hilversum. Niels Ruijter wist hier de derde plaats op te eisen en Dennis Moolhuijsen eindigde als 7e. Bij de 40+ ging de winst verdiend naar Jeroen Visser (Kennemerland). Sjon van de Berg werd 6e in het eindklassement. Bij de dames was de winst voor Lorena Wiebes. Lorena bleef  Birgitta Roos in drie van de vier tijdritten voor. Helaas waren zij de enige twee dames die in aanmerking kwamen voor het algemeen klassement.

Dankzij Remco Kuijlenburg, eigenaar van Bike Physics, kregen alle winnaars een mooie envelop met inhoud. En voor alle winnaars was er natuurlijk een bos bloemen van Wiegmans bloemen uit Mijdrecht. Vele vrijwilligers waren deze 4 avonden in touw om te zorgen voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd.

Wat een topweekend voor de wielrenners van UWTC. Stijn en Lorena mochten beide 2x op het podium plaatsnemen en Jetze Plat is Nederlands Kampioen handbiken geworden! En ook Guus Zantingh behaalde zijn eerste winst van 2016, na een lang herstel van een blessure. Zet daarbij ook nog de winst van … Lees meer »