001 -Brouwer Transport

Vinkeveense vaarveiling komt weer tot leven


Geplaatst op: 5 april 2012

Vanaf zaterdag 14 april is de tentoonstelling "Vinkeveense Vaarveiling. De kleinste veiling van Nederland 1917-1980" te zien in Museum De Ronde Venen. De tentoonstelling wordt geopend door Cees Mooij, kleinzoon van de oude veilingvoorzitter. Hij zal als eerste de originele veilingklok weer in werking stellen.

Op 5 januari 1917 wordt de eerste "Coöperatieve Groente- en Fruitveiling Vinkeveen" opgericht. Tot 1980 speelt deze vaarveiling een belangrijke rol in het leven van de bewoners van De Ronde Venen. Hier worden de producten van tuinders uit de omgeving geveild. Niet alle tuinders kunnen hun producten over de weg vervoeren, omdat hun tuinderij alleen per boot bereikbaar is. Met een praam, een boot die met een stok vooruit wordt geduwd, kunnen zij het veilinggebouw binnenvaren. Vandaar de naam vaarveiling. Door schaalvergroting wordt de veiling uiteindelijk overbodig en in 1980 opgeheven.
Museum De Ronde Venen brengt deze kleinste veiling van Nederland weer tot leven.

Tijdens deze tentoonstellingsperiode zullen er diverse veilingen plaatsvinden in het museum. Voor actuele info en data, kijk op: www.museumderondevenen.nl
De officiële opening vindt plaats op zaterdag 14 april om 11.00 uur in Museum De Ronde Venen.

Tevens is het dit weekend museumweekend, en zal het museum beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn. Bovendien is de toegang gratis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveense vaarveiling komt weer tot leven

Vanaf zaterdag 14 april is de tentoonstelling "Vinkeveense Vaarveiling. De kleinste veiling van Nederland 1917-1980" te zien in Museum De Ronde Venen. De tentoonstelling wordt geopend door Cees Mooij, kleinzoon van de oude veilingvoorzitter. Hij zal als eerste de originele veilingklok weer in werking stellen. Op 5 januari 1917 wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: