Jetze Plat Nederlands Kampioen tijdrijden

Geplaatst op: 4 juli 2016

UWTC handbiker Jetze Plat uit Vrouwenakker is zaterdag 2 juli Nederlands Kampioen tijdrijden geworden in Emmen. En Tim de Vries uit Vinkeveen werd tweede! Een mooi podium. Mannen gefeliciteerd en op naar de paralympische spelen in Rio. En voor Jetze dus een dubbele nationale titel, met winst op de weg een week eerder en nu bij de tijdrit.

Lorena en de jeugd
Lorena Wiebes won zaterdag 2 juli de derde wedstrijd van de Grote Drieluik. In een ietwat saaie wedstrijd won zij de eindsprint van het peloton bij de Bataaf in Zwanenburg. Hiermee won zij ook het eindklassement van de Grote Drieluik. Hiermee heeft Lorena alweer haar twaalfde zege van dit seizoen te pakken. Het behalen van de Nederlandse titel van Lorena werd ook gevierd samen met de jeugdleden van UWTC. Lorena helpt alweer enkele seizoenen bij de jeugdtrainingen en alle jeugdleden zijn maar wat trots dat één van hun trainers nu Nederlands Kampioen is! De jeugdafdeling van UWTC wielren groeit flink momenteel. Erg leuk om te zien dat de kinderen veel plezier met elkaar hebben tijdens de trainingen. De jeugd traint op woensdagavond van 18.00-19.00 uur op ons verkeersvrije clubparcours rondom sportpark Randhoorn. Diverse jeugdleden rijden ook regelmatig wedstrijden. Ian van de Berg werd dit weekend 5e bij de interclub in Amstelveen. En Mees, Mike, Duuk en Sven reden een 3-daagse in Rijswijk. Naast de proloog reden zij een criterium, tijdrit en een omloop. Bij de omloop reden zij over een parcours van bijna 7 km lengte door Rijswijk heen. Motorrijders en verkeersregelaars zorgde voor een veilig verloop van de wedstrijd. Dit was weer een hele ervaring voor de kinderen.

Veteranen
De veteranen 68+ en 60+ van de UWTC Leen Blom, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh waren weer actief in wielerwedstrijden.
Zaterdag 2 juli waren de renners afgereisd naar het Oosten van het land om in Zutphen te starten. Bij de 68+ werd er vanaf startschot volop gedemarreerd en al vroeg in de wedstrijd wisten er drie renners uit het peloton te ontsnappen met daarbij Guus Zantingh. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam voor Guus Zantingh uit Mijdrecht, deze behaalde hiermee een verdienstelijke 2e plaats . Bij de 60+ werd John Tromp 7e.

Zondag 3 juli stonden de renners aan de start in Rotterdam. Bij de 68+ ontstond er al snel na de start een kopgroep van drie renners met daarbij Guus Zantingh. Deze drie bouwden een mooie voorsprong op. Achter de drie koplopers ontstond een tweede groep van zeven renners met daarbij Leen Blom. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam met op de 2e plaats Guus Zantingh uit Mijdrecht en Leen Blom finishte als 7e. Bij de 60+ eindigde Piet Rewijk als 10e.

UWTC handbiker Jetze Plat uit Vrouwenakker is zaterdag 2 juli Nederlands Kampioen tijdrijden geworden in Emmen. En Tim de Vries uit Vinkeveen werd tweede! Een mooi podium. Mannen gefeliciteerd en op naar de paralympische spelen in Rio. En voor Jetze dus een dubbele nationale titel, met winst op de weg … Lees meer »