01 - Nooit Gedacht

Voorzitter Alderstafel in gesprek met bewoners over Schiphol


Geplaatst op: 3 april 2012

Op woensdagavond 25 april wordt in Crown Business Studio's Aalsmeer vanaf 19.00 uur een bewonersbijeenkomst gehouden met Hans Alders, de voorzitter van de zogenaamde ‘Alderstafel'. De oud-minister van milieu komt naar Aalsmeer om het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol toe te lichten. Wethouder Ulla Eurich: "We hebben de heer Alders uitgenodigd om aan onze inwoners uit te leggen wat het nieuwe stelsel betekent voor Aalsmeer en omstreken."

De bijeenkomst, die georganiseerd wordt voor inwoners van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn, begint met een drietal presentaties. Als eerste zal de heer Alders namens de Alderstafel het woord voeren. Daarna geeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een toelichting. Tenslotte presenteren de CROS*)-bewonersvertegenwoordigers van de drie gemeenten hun visie. Na de pauze is er in een interactief gedeelte volop de gelegenheid voor bewoners van Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn om vragen te stellen en hun zorgen te uiten.

Nieuw Normen- en Handhavingsstelsel
Eind augustus 2010 werden de partijen aan de Alderstafel, waaraan vertegenwoordigers van bewoners, bestuurders en de luchtvaartsector deelnemen, het eens over de start van een tweejarig experiment met een Nieuw Normen- en Handhavingsstelsel. Het experiment met het nieuwe stelsel, dat op 1 november 2010 van start ging, gaat uit van het zogeheten ‘geluidsprefentieel' baangebruik, waarbij bij voorkeur de minst overlastgevende banen (Polderbaan en Kaagbaan) worden ingezet. De gemeente Aalsmeer is er nog niet van overtuigd dat dit nieuwe stelsel dezelfde bescherming tegen geluidshinder biedt aan haar burgers als het vorige stelsel. Bij de start van het experiment met het nieuwe stelsel is door Hans Alders, voorzitter van de Alderstafel, toegezegd dat hij na het eerste jaar experimenteren naar Aalsmeer zou komen voor een bewonersavond. Alders zal op 25 april uitleg geven over de wijzigingen rong Schiphol en de voorlopige balans opmaken.

Stel uw vraag!
Alle inwoners van Aalsmeer, Amstelveen of Uithoorn zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst en vragen te stellen over het vliegtuigverkeer boven hun woonplaats. Tijdstip: 25 april om 19.00 uur (zaal open vanaf 18.45 uur) Plaats: Crown Business Studio's Aalsmeer, Van Cleeffkade 15, te Aalsmeer.

*) CROS is de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol waarin bestuurders, bewonersvertegenwoordigers en luchtvaartsector zitting hebben.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorzitter Alderstafel in gesprek met bewoners over Schiphol

Op woensdagavond 25 april wordt in Crown Business Studio's Aalsmeer vanaf 19.00 uur een bewonersbijeenkomst gehouden met Hans Alders, de voorzitter van de zogenaamde ‘Alderstafel'. De oud-minister van milieu komt naar Aalsmeer om het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol toe te lichten. Wethouder Ulla Eurich: "We hebben de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: