Slechte start veldkorfbalseizoen VZOD

Geplaatst op: 2 april 2012

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het tweede deel buitenseizoen op het programma.
VZOD/ vdBoon had een goede voorbereiding voor de start van de competitie met een aantal winnend afgesloten oefenwedstrijden. Daardoor reisde de rode lantaarndrager in de competitie met een goed gevoel af naar Vleuten waar gelijk een zware tegenstander op VZOD wachtte, de koploper uit de poule Fiducia. Willem Mast heeft wegens ziekte niet aan de voorbereiding kunnen meedoen en speelde in het 2de waardoor Eric Spaargaren zijn plek innam. Een andere wisseling; Anne Verheul heeft haar plek in het eerste af moeten staan aan Donja Passies. Op ouderwets gras en met veel wind begon de wedstrijd voorspoedig voor Fiducia. Na 11 minuten stonden de koplopers al met 3-0 voor en leek het een walk-over te worden, maar VZOD rechtte de rug en begon ook te korfballen. De stijgende lijn die in de zaal was ingezet werd nu doorgevoerd op het veld en zo kwam VZOD tien minuten later terug naar 4-4. De rust werd gehaald met een nipte voorsprong voor Fiducia; 6-5.
Na rust een heel ander beeld. VZOD/ vdBoon kon Fiducia niet meer bij houden en vergat te scoren.
Eenmaal wist VZOD de korf te vinden, daarentegen scoorde Fiducia de tweede helft nog vijf maal waardoor er een eindstand van 11-5 op het scorebord stond. Na de wedstrijd sprak een teleurgestelde coach; "Na zo'n voorbereiding hadden we veel vertrouwen. Dat het tegen de koploper niet makkelijk zou worden wisten we ook wel, maar dat we de tweede helft maar één maal scoorden was te weinig." Volgende week weer een zware wedstrijd waarin de nummer twee, Achilles, op bezoek komt aan de Wim Kandreef. Visser: "We zullen moeten stunten om punten te pakken, punten die we hard nodig hebben." Zaterdag om 15.30 uur kan VZOD alle steun gebruiken. Ook de andere VZOD teams moesten blijkbaar nog even wennen aan de elementen. De uitslagen: Fiducia 1-VZOD 1 11-6, Madjoe 4-VZOD 2 4-7, Madjoe 3-VZOD 3 7-5, De Vinken A1-VZOD A1 8-7, Furore B2-VZOD B1 9-4, VZOD C1-Aurora C1 2-6, Atlantis D1-VZOD D1 13-3, VZOD E1-KIOS E1 4-2, VZOD E2-Haarlem E2 3-3, VZOD F1-TOP F4 1-0

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het tweede deel buitenseizoen op het programma.VZOD/ vdBoon had een goede voorbereiding voor de start van de competitie met een aantal winnend afgesloten oefenwedstrijden. Daardoor reisde de rode lantaarndrager in de competitie met een goed gevoel af naar Vleuten waar gelijk een zware … Lees meer »