Kunst Rond de Venen organiseerde van 11 tot 15 juli een zomerweek in Wilnis waarin kinderen van 6 tot 12 jaar een week lang zongen, speelden en theater maakten. Leidraad was de West Side Story, waarin straatbendes “de Jets” en “de Sharks” met gebaren en lichaamstaal elkaar probeerden duidelijk te maken dat zij de belangrijkste zijn in New York.
De kinderen speelden de muzikale thema’s uit de West Side Story mee op fleurige rode trompetten onder leiding van trompet-/hoornleraar Dick Hesselink. Ze speelden niet alleen muziek uit de West Side Story, ook het liedje van Sesamstraat: “Naar het strand” (voor de jongsten) werd ingeluid door trompet. De oudere kinderen stoeiden en ‘zon’den daarbij op het podium dat in een stranddecor was veranderd.
De bewegingen en uitdrukkingsmogelijkheden van de West Side Story werden door theaterdocent Maya Schwantje bijzonder begeleid en uitgewerkt. Zij leerde de kinderen zichzelf te presenteren. Daarbij was het belangrijkste: ‘jezelf neerzetten’, ‘gezien worden’, ‘je kwaliteiten laten zien aan anderen’ en het ‘je hoort erbij’ gevoel verder te ontwikkelen.
Greetje de Haan werkte als zangcoach met de kinderen. Zij leerde ze aan hoe je lekker hoog en zuiver zingt door de juiste ademhalingstechniek, door melodie- en toonvorming (door middel van bewegingen) en een uitgevoerde articulatie-rap! De middengroep (qua leeftijd) zong heel overtuigend het liedje van Kinderen voor Kinderen “Door mijn zonnebril”. Daarbij zongen de oudste kinderen met een prachtige bovenstem en riepen ze een swingende yell. De oudste kinderen zongen ook een lied uit de West Side Story. De uitgangspunten voor meester Dick en juf Greetje waren: Ritme en articulatie zijn de mooiste bouwstenen voor goede zang en prima dictie!
Na de hele week creatief te hebben gewerkt met theater, muziek en zang was er de presentatie voor het publiek. De kinderen hebben een fantastisch theaterstuk neergezet!
Met een swingende samba werd de presentatie samen met een enthousiast publiek afgesloten.
De kinderen gaven aan dat ze de zomerweek erg leuk hadden gevonden, omdat ze fouten mochten maken zonder dat het erg was, en ze vonden het jammer dat het afgelopen was!