001- Uithoorn

Voorronde van Popprijs Amstelland in N201


Geplaatst op: 2 april 2012

Ieder jaar wordt de Popprijs Amstelland georganiseerd door P60, N201 en The Mix. Bands uit Noord-Holland (met uitzondering van Amsterdam) kunnen zich inschrijven en strijden om mooie prijzen zoals een studiodag in Studio Peggy51 en een showcase in P60 Amstelveen. Bovendien krijgt iedere band na afloop een uitgebreid jury rapport met feedback over hun optreden.

De eerste voorronde vond plaats op 29 maart in P60 Amstelveen, met Surfing Allowed, Stereotypes, To By Four, Daydreamer en de winnaar van de avond, 10Bucks.

Op 14 april vindt de derde voorronde plaats in The Mix in Uithoorn met Whitley & The Hot Males, 20"Crash, Van Hoek, Stereosinners en Mister Jones. Op 6 April vindt de tweede voorronde plaats in N201 Aalsmeer, met Deep Fried, Butt-Ugly Noodle, Yellow House 21, Colorful Novelty en SVS! De finale vindt plaats op 11 mei in P60 Amstelveen.

Mix de Amstelveners Dion Cuiper, Wouter Bakker en Maxim Levitski en je krijgt de band Deep Fried, ontstaan in 2011 tijdens muzieklessen op het Keizer Karel College. Na een paar optredens als coverband besloten ze door te gaan en hun eigen nummers te gaan schrijven. Met invloeden als Coldplay, Oasis, Muse en Red Hot Chili Peppers gaat deze band absoluut rocken!

Butt-Ugly Noodle ontstond in 2009 in Haarlem na een jamsessie met als doel om het publiek en zichzelf te vermaken met de muziek. De naam wordt als volgt beredeneerd: ze vergelijken zichzelf met noodles, ze zijn lekker, zien er divers uit en hebben verschillende smaken. Maar heb je ooit een schattig uitziende noodle gezien? Rock met een funky randje, dat moet dus wel goedkomen!

Yellow House 21 is in het najaar van 2010 ontstaan nadat zanger/gitarist Marco Buffing en drummer Luc Wessels een nieuw platform nodig hadden om hun muzikale ideeën onder te brengen. Na hun inspirerende verblijf in Dublin, Ierland, schreven ze de eerste nummers voor Yellow House 21.
Zangeres en fluitist Anne Gerlin, bassist Tim en toetsenist Jonathan maakten de band compleet. De meerstemmige zangpartijen, stevige baslijn en aanvullende toetspartijen gecombineerd met de fluit partijen geven Yellow House 21 een unieke, edgy pop folk sound.

Begin 2011 groeide Colorful Novelty van een project van gitarist Robin Stofkoper en drummer Stan van Antwerpen uit tot een complete punkrockband met bassist Erwin Schara en zanger Sebastiaan Vreedenburgh. Ze worden beïnvloed door onder andere Paramore, Lostprophets en the Used, en de ervaringen van de leden in diverse bands. Inmiddels hebben ze de eerste EP ‘Smile' uitgebracht en zijn ze druk bezig met optreden. De verschillende karakters en stijlen van de leden resulteren in nummers die maken dat je niet kan stilstaan en blijven tot dagen erna in je hoofd hangen.

SVS is een driepersoons hiphop formatie uit het Groene Hart. Rond 2002 begonnen MC's Koobus en Rijsterbij en beatmaker Kok met het maken van muziek die voortvloeide uit hun gezamenlijke liefde voor zogenaamde boombap-hiphop en artiesten zoals Wu-Tang Clan, Onyx, EPMD, ATCQ, Mobb Deep en Gangstarr. Met beats die je doen denken aan de stoffige sound uit de jaren negentig, met diepe bassen en harde breaks, en de eerlijke, oprechte, recht-voor-je-raap teksten gaat dit trio een spektakel verzorgen in N201.
De voorronde van de popprijs begint vroeger: om 20.00 gaan de deuren open en om 20.30 speelt de eerste band al, dus zorg dat je op tijd bent!
Entree is gratis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorronde van Popprijs Amstelland in N201

Ieder jaar wordt de Popprijs Amstelland georganiseerd door P60, N201 en The Mix. Bands uit Noord-Holland (met uitzondering van Amsterdam) kunnen zich inschrijven en strijden om mooie prijzen zoals een studiodag in Studio Peggy51 en een showcase in P60 Amstelveen. Bovendien krijgt iedere band na afloop een uitgebreid jury rapport … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: