Geen zomerstop voor de veteranen van UWTC

Geplaatst op: 1 augustus 2016

De UWTC wielrenners Leen Blom, Ben de Bruin, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh hebben deelgenomen aan veteranen wedstrijden voor 68+ en 60+. Donderdag 28 juli waren de renners naar Brakel afgereisd in het land van Maas en Waal. In de 68+ wedstrijd was het Willem van Koetsveld die ervoor zorgde dat er na 8 ronden een kopgroep ontstond van 5 renners met daarbij Guus Zantingh. Deze koplopers werkten goed samen en bouwden een ruime voorsprong op en werden niet meer ingelopen. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht en hij behaalde hiermee zijn tweede overwinning van dit seizoen, 2e werd Willem van Koetsveld uit Zeist en 3e Cees Verdouw uit Driebruggen. Bij de 60+ was het Bert Bakker die kort na het startschot er alleen vandoor ging en een voorsprong opbouwde. Bert Bakker uit Zaandam finishte als eerste en John Tromp uit Kudelstaart spurtte zich naar een 5e plaats.

Zaterdag 30 juli stonden de renners aan de start in Alpen aan de Rijn. Bij de 68+ wedstrijd werd er vanuit de start gedemarreerd, maar na 10 ronden kon er een renner, Piet Gruteke, uit het peloton ontsnappen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam en Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt van het peloton en eindigde als 2e. Leen Blom finishte als 9e en Nico Fokker als 14e. In de 60+ wedstrijd was het de eerste koers helft niet mogelijk om een ontsnapping op te zetten maar even na half koers wisten toch twee renners te ontsnappen onder aanvoering van Bert Bakker werd er een ruime voorsprong opgebouwd. De wedstrijd werd gewonnen door Bert Bakker uit Zaandam, John Tromp kwam als 5e over de streep Ben de Bruin als 8e en Piet Rewijk als 10e.

Zondag 31 juli zijn de renners naar de bollenstreek getrokken om in Lisse te starten. In de 68+ duurde het tot 10 ronden voor het einde dat er een kopgroep ontstond van 8 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Deze 8 renners werkten goed samen en bouwden een mooie voorsprong op. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam, Guus Zantingh kwam als 3e over de finish Leen Blom als 7e en Nico Fokker als 12e. Bij de 60+ werd vanaf de start hard gekoerst en het was vooral Rob Godfroid die zeer actief was en hierdoor ontstond na 11 ronden een kopgroep van 6 renners met daarbij geen UWTC renners. De wedstrijd werd gewonnen door Arie Blomberg uit Keldichem , John Tromp eindigde als 9e en Piet Rewijk als 11e.

Amateurs
Bij de amateurs reed Koen de Best zowel in Tiel (31 juli) als Chaam (27/7) naar de 8e plaats. In Chaam stonden ook Bart de Veer en Niels Ruijter aan de start. Zij konden beide in de laatste ronde net een massale valpartij ontwijken maar eindigde hierdoor buiten de top-20.

Wateringen
Nieuweling Stijn Ruijter heeft donderdag 28 juli de Ronde van Wateringen gereden. Tot 5 ronden reedt hij rustig achter in het peloton en probeerde in de laatste ronden zijn slag te slaan. Het tempo lag echter te hoog om weg te komen en hij eindigde uiteindelijk net buiten de premies op de 21e plaats.

NK shirt voor Lorena
Dinsdagavond 26 juli heeft Lorena haar UWTC NK tenue in ontvangst genomen. In de European Junior Cycling tour van Assen (1-6 augustus) zal Lorena in dit tenue van start gaan. Er staat hier een groot internationaal deelnemersveld aan de start van maar liefst 78 junioren dames. UWTC wenst Lorena veel succes bij deze meerdaagse in Assen.

De UWTC wielrenners Leen Blom, Ben de Bruin, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh hebben deelgenomen aan veteranen wedstrijden voor 68+ en 60+. Donderdag 28 juli waren de renners naar Brakel afgereisd in het land van Maas en Waal. In de 68+ wedstrijd was het Willem van … Lees meer »