Sebastiaan van Bentum en Charlotte van der Meij winnaars Plassentoernooi VLTV

Geplaatst op: 1 augustus 2016

Afgelopen week heeft het 41ste Plassentoernooi plaats gevonden op het tenniscomplex Molmhoek te Vinkeveen. Voor dit tot in de verre omtrek bekende toernooi hadden zich maar liefst 327 senioren ingeschreven. Ook het veteranen Plassentoernooi wat overdag plaats vond, was weer goed gevuld, waarmee het tot een van de grootste en gezelligste veteranentoernooi behoort uit de wijde regio! Overdag van maandag t/m vrijdag speelden zij hun dubbel en mixdubbel wedstrijden in de categorieën 6,7,en 8 en tevens een mixdubbel 5.

Het was een drukke, maar vooral ook gezellige week op het compleet gerenoveerde tenniscomplex ondanks wat regenbuitjes tussendoor. Op het grotere nieuwe terras kon genoten worden van schitterende tennispartijen onder het genot van een hapje en een drankje. Zeker nu er zowel bij de heren als bij de dames een sterke vertegenwoordiging was van regionale toppers in de 2 klasse. Helaas slaagde VLTV lid en tennisleraar aldaar Yoeri Mayer er niet in zijn titel te prolongeren maar wist wel van de kampioen Sebastiaan van Bentum in een sensationele wedstrijd te winnen in 2 sets. Van Bentum had echter geen enkele moeite in zijn overige 3 poule partijen die hij allemaal overtuigend in 2 sets won en daardoor de titel binnenhaalde. Wouter Olling werd uiteindelijk als 2e aangewezen na telling van sets aangezien er 3 heren ieder 2 partijen hadden gewonnen in de poule.

Bij de dames wist Charlotte van der Meij, de nummer 29 van de nationale ranglijst, de titel binnen te halen door haar beide partijen in 2 sets te winnen. Op de finale dag werd nog een mooie strijd gevoerd om de 2e plek door Myrthe van der Boon en VLTV lid Floor Vioen. In een spannende 3 setter toonde van der Boon zich toch de sterkste en werd daardoor 2e . Als afsluiting van het toernooi was nog een schitterende heren dubbel 2 finale te bewonderen die wel door Yoeri Mayer met partner Wouter Olling werd gewonnen van Jeroen Wichers en Youri de Vries.

Ook bij de veteranen waren vele mooie partijen te zien en werd er hard gestreden om het kampioenschap. In de hoogste categorie gemengd dubbel 5 zijn VLTV lid Atie van der Veer en Leo Heldoorn ongeslagen kampioen geworden en Carla Dijkman en Ron Sabbé tweede.

Afgelopen week heeft het 41ste Plassentoernooi plaats gevonden op het tenniscomplex Molmhoek te Vinkeveen. Voor dit tot in de verre omtrek bekende toernooi hadden zich maar liefst 327 senioren ingeschreven. Ook het veteranen Plassentoernooi wat overdag plaats vond, was weer goed gevuld, waarmee het tot een van de grootste en … Lees meer »