Atalante D1 komt langzaam op gang

Geplaatst op: 2 april 2012

Afgelopen vrijdag, 30 maart, moesten de dames van Haaxman/Verbruggen & Zn. een uitwedstrijd spelen tegen Nederhorst D1. Tegen dit team, dat op de 10e plek in de competitie staat, moest winst toch weer eens mogelijk zijn. Het Vinkeveense team begon niet lekker aan de wedstrijd. De pass kwam niet lekker bij set-upster Xuee Lont. Die moest alle zeilen bijzetten om vanuit de beroerde pass toch nog de bal netjes naar het net te brengen. Menigmaal werd ze door de scheidsrechter afgefloten op een technische fout, terecht overigens. In aanvallend opzicht kon er onvoldoende druk worden gegeven op de verdediging van Nederhorst. En ondanks dat het team uit Nederhorst geen spectaculair spel liet zien konden ze toch vrij eenvoudig op voorsprong komen. Met name door de fouten die aan Atalante zijde werden gemaakt. De eerste set ging met 19-25 naar de thuisspelende ploeg. In de tweede set bracht coach Erik Raket slechts een kleine wijziging aan in de opstelling. Maar helaas gaf dit niet het gewenste resultaat. De Atalante dames hadden het geluk ook niet aan hun zijde in deze fase van de wedstrijd. Tactische ballen bleven hangen op de netrand. Smashes in het achterveld gingen net uit en ze bleven moeite houden om de pass goed onder controle te krijgen. Ook de tweede set ging met 20-25 naar Nederhorst.
In de derde set werd Mirjam van der Strate erin gebracht als set-upster. Het spel ging eindelijk wat beter lopen bij Atalante. Verdedigend haalden de meiden veel ballen van de grond en ook aanvallend konden ze nu eindelijk vernietigend uithalen. Het team uit Nederhorst werd vooral onder druk gezet met een lastige service van Nancy Lijten. Met een grote variatie in de service bracht ze het team tot wanhoop waarbij de libero speelster, de persoon die vooral voor de goede pass in het veld staat, uit de pass werd gezet. Nederhorst kon ook op aanvallend gebied niet meer scoren. De lange middenaanvalster was de enige speelster uit het team die nog tot scoren wist te komen. De derde set werd door Atalante verdiend gewonnen met 25-19. In de vierde set bleef Atalante goed spelen. Buitenaanvalster Loes Kuijper had van positie gewisseld met Nancy Lijten waardoor zij de middenaanvalster van Nederhorst samen met middenaanvalster Jana Chatrnuchova kon afblokken. De dames van Nederhorst moesten knokken voor elk punt. Met name voor dit team is het belangrijk om nog zoveel mogelijk punten te vergaren om de degradatiezone te kunnen ontstijgen. Zeker in deze fase van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Aan beide zijden werden soms suffe fouten gemaakt maar lieten de teams ook fantastisch mooi aanvalswerk zien. Uiteindelijk kon Atalante met 25-23 de setwinst naar zich toe trekken en daarmee een beslissende 5e set forceren.

En in de 5e set was de diesel van het Vinkeveense Atalante pas echt goed op stoom gekomen. Met veel servicedruk werd het Nederhorst erg lastig gemaakt. En wanneer zij toch de bal over het net konden spelen maakten de Haaxman dames het met een harde aanval of tactisch gespeelde bal mooi af. Jammer dat de dames nu pas dit briljante spel lieten zien. Indien ze van meet af aan zo hadden gespeeld was een 4-0 winst zeker mogelijk geweest. Overtuigend wisten ze de 5e set met 15-7 te winnen, 3-2 winst voor Atalante. Voor Atalante zullen de winstpunten geen verschil meer uitmaken voor de stand in de competitie. Degradatie naar de 1e klasse is een feit. Maar voor Nederhorst waren dit dure verliespunten. Zij zullen nog degradatiewedstrijden moeten spelen om behoud in de promotieklasse te kunnen garanderen. Vrijdag 13 april spelen de dames van Atalante hun laatste thuiswedstrijd, om 21.00 uur in De Boei in Vinkeveen.

Afgelopen vrijdag, 30 maart, moesten de dames van Haaxman/Verbruggen & Zn. een uitwedstrijd spelen tegen Nederhorst D1. Tegen dit team, dat op de 10e plek in de competitie staat, moest winst toch weer eens mogelijk zijn. Het Vinkeveense team begon niet lekker aan de wedstrijd. De pass kwam niet lekker … Lees meer »