001 - Homan Zonnepanelen

Indrukwekkende overwinning Atlantis A1


Geplaatst op: 2 april 2012

Het vizier van de korfballers van Atlantis/ Van Dam A 1 is weer volledig gericht op de hervatting van de veldcompetitie. Er resten nog 7 wedstrijden en daarin zal de A 1 proberen om de plek in de middenmoot in de landelijke 1e klasse A-jeugd te behouden. Dat moet gezien de tussenstand halverwege de competitie een haalbaar doel zijn. Zaterdag 30 maart ging de reis naar Alphen aan de Rijn alwaar Tempo A1 de te bestrijden tegenstander was. Tempo had net als Atlantis evenveel wedstrijdpunten behaald en het was dus voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd.

Bij winst sluit je aan bij de subtop van het klassement en bij verlies voel je de adem van de ploegen in de onderste regionen. Atlantis A1/Van Dam startte met een wijziging in de basisopstelling. De van de A3 afkomstige Jesper Zaal verving de afwezige Maarten Helsloot. Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Spittje werd er door beide ploegen aftastend gezocht naar de mogelijkheden om tot scoren te komen.

Atlantis was de sterkere ploeg in de beginfase en dat werd onderstreept door doelpunten van Jeroen Korver(2x), Megan van Aken en Goof van Straaten waardoor Atlantis al vrij vroeg een gat sloeg van 4 doelpunten. Reden voor de coach van Tempo om in te grijpen en al direct een wissel toe te passen. De voorsprong bleef gehandhaafd tot aan 4-8 met doelpunten van Jeroen (2x), Goof en Sharon Moen. Als Ciska Taal de 4-9 door de mand laat glijden grijpt de coach van Tempo opnieuw in en plaatst zijn tweede wissel. Atlantis A1 bouwde de voorsprong gestaag uit; Jeroen en Goof bepaalden de ruststand op 4-11. Een ongekende luxe maar de ploeg moest op zijn hoede blijven er moest nog eens 35 minuten worden gespeeld en je kon er op wachten dat Tempo alles in de strijd zou gooien om voor eigen publiek een goed resultaat neer te willen zetten. Opnieuw twee verse krachten aan de kant van Tempo en dat had effect: het kwam op 7-11. Tegenslag voor Atlantis want de uitstekend spelende Jesper moest noodgedwongen met een enkelblessure het veld verlaten. B1 speler Lars Kuijlenburg nam zijn plek in. Tempo maakte gebruik van de nieuwe situatie en scoorde de 8-11 en het liet Atlantis niet meer in zijn spel komen. Het werd meer en meer een fysieke strijd waar Atlantis geen antwoord op had zodat de score opliep tot 9-11 en zelfs 10-11. In een tijdsbestek van 22 minuten scoorde Atlantis geen enkel doelpunt en liep het wat verloren rond. Aanvoerder Jeroen nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde de bevrijdende 10-12 en als Sharon de haar toegekende vrije bal omzet in een doelpunt is het verzet van Tempo gebroken. De 11-13 van Tempo is voor de statistieken waarna Ciska het feestje van Atlantis compleet maakt door haar directe tegenstandster tot twee keer toe weet te verschalken bij de korf en de eindstand op 11-15 brengt. Complimenten aan Sophia van der Horst die de gevaarlijkste dame van Tempo aan banden legde.

Een knappe overwinning die Atlantis weer doet meedraaien in de subtop van het klassement. Dank is het team verschuldigd aan de invallers en de reserves Eva Haspels, Stef en Britt Vermolen die bereid waren mee te gaan. Volgende week zaterdag speelt Atlantis A1 thuis en zal het streekgenoot SDO (Kamerik) ontvangen. Aanvang is 12.30 uur op het sportpark aan de Hoofdweg.


Stand 1e klasse A-Jeugd:
1. Victum A1 8-14
2. EKVA A1 8-11
3. SDO A1 8-10
4. Atlantis A1 8-8
5. Korbis A1 8-7
6.Tempo A1 8-6
7. ODO A1 8-4
8.ZKC A1 8-4

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Indrukwekkende overwinning Atlantis A1

Het vizier van de korfballers van Atlantis/ Van Dam A 1 is weer volledig gericht op de hervatting van de veldcompetitie. Er resten nog 7 wedstrijden en daarin zal de A 1 proberen om de plek in de middenmoot in de landelijke 1e klasse A-jeugd te behouden. Dat moet gezien … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: