Argon onderuit bij WKE

Geplaatst op: 2 april 2012

Argon heeft in Emmen met 2-1 verloren van WKE. In de eerste helft kwam WKE op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jan Hooiveld. Net na rust verdubbelde WKE de score dankzij Will Koops. Argon kon de gehele wedstrijd geen vuist maken tegen de huidige nummer drie van zondag topklasse. De ploeg van Alain Hijman mocht nog kort hopen op een puntje toen Patrick Lokken een penalty mocht nemen en de 2-1 maakte. De gelijkmaker bleef uit waardoor Argon weer verloor.

De eerste kans van de wedstrijd was voor WKE. In de vijfde minuut schoot Erik Eleveld op het doel van Argon, maar deze bal was een makkelijke prooi voor doelman Singels. Nog geen minuut later ging Vincent Verheul namens Argon erg slordig met een goede mogelijkheid om. Hij werd door Kevin van Essen de diepte ingestuurd. Hij koos ervoor om een voorzet te geven, daar waar hij beter de kortste weg naar het doel had kunnen nemen en voor eigen succes had moeten gaan.

Niet veel later kreeg Joshua Patrick een vrije schietkans in de zestien. Ferdi Vrede kopte de bal terug na een corner, maar Joshua Patrick raakte de bal helemaal verkeerd. Na een voorzet van dezelfde Joshua Patrick kon Patrick Lokken net niet bij de bal. Zo kreeg Argon het eerste kwartier de meeste mogelijkheden. Er ontstond een soort middenveldspelvoetbal waarbij de middenvelders van Argon steeds een stap te laat kwamen. WKE nam meer het initiatief en liet de bal goed rondgaan. Buurmeijer en Hooiveld schoten van afstand op het Argon doel, maar waren niet overtuigend genoeg.

WKE kreeg veel ruimte van Argon en de opkomende backs maakten hier goed gebruik van. In de 34e minuut gaf Samir Jebbar de bal voor op Patrick Lokken. De spits van Argon wipte de bal net over. Nog geen minuut later kwam WKE wel op een voorsprong. De bal werd vanaf links voorgegeven en Argon verdediger Jocelino de Sa stond aan de buitenkant te dekken zodat het Jan Hooiveld makkelijk kon binnenkoppen: 1-0 voor WKE.

Met een 1-0 voorsprong op het scorebord ging WKE beter voetballen en won het gemakkelijk de slag op het middenveld. Argon middenvelders Verheul en Gerritsen speelden erg zwak. Koops, Hooiveld en Grot kregen namens WKE mogelijkheden om te scoren. Argon kon hier alleen wat lange ballen tegenover zetten. Het centrale verdedigingsduo van WKE bestaande uit Doldersum en de Vries won al hun kopduels. Laatstgenoemde gebruikte daarbij elke keer een elleboog, maar de scheidsrechter durfde hier niet tegen op te treden.
Op slag van rust kreeg Argon nog een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied. Kevin van Essen schoot de bal hard en strak in de rechterhoek, maar WKE keeper Bangma redde knap op zijn inzet.

Argon trainer Alain Hijman wisselde in de rust Brayton Biekman voor Freek van Driel. De tweede helft ging Argon achterin één op één spelen om zo voorin iets te proberen forceren. Hierdoor kreeg WKE meer ruimte om de bal rond te spelen. Erik Eleveld mistte de eerste kans nog, maar in de 6e minuut na rust schoot Wil Koops wel raak: 2-0 voor WKE.
WKE kreeg alle ruimte van Argon om de bal rond te spelen, maar de thuisploeg ging hier erg onzorgvuldig mee om. De mandekking bij Argon was niet op orde en WKE leek het allemaal wel prima te vinden.

Totdat Patrick Lokken in de 55e het strafschopgebied inging en onreglementair werd getackeld door Guus de Vries. Lokken scoorde de penalty: 2-1 en zo bracht hij de spanning weer terug in de wedstrijd. Het leek alsof deze aansluitingstreffer ervoor zorgde dat de Argonauten er weer even in geloofden. Argon probeerde de gelijkmaker te maken, maar kon niet echt een vuist maken. WKE leek het wel best te vinden en liet Argon komen. Argon verloor de slag op het middenveld en kwam overal een stap te laat. Hijman wisselde Vijlbrief voor Verheul om hier iets aan te veranderen, maar Argon was niet in staat om het WKE echt moeilijk te maken.

De laatste tien minuten van de wedstrijd schoot Argon een aantal keren van afstand. Voetballend kwam Argon er niet uit en doordat de Mijdrechtenaren aanvallender gingen spelen kreeg WKE nog meer ruimte. Zo was de grootste en laatste kans van de wedstrijd voor Erik Eleveld. Na een voorzet vanaf rechts kon hij helemaal vrij inschieten maar hij schoot huizenhoog over. In de laatste minuut kreeg de Vries nog zijn tweede gele kaart na een schandalige overtreding langs de zijlijn die eigenlijk direct rood had moeten zijn. De man meer situatie kwam voor Argon te laat om hier nog gebruik van te kunnen maken. Zo verloor Argon redelijk kansloos met 2-1 van WKE in Emmen.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Argon op Tweede Paasdag uit bij EVV. Argon zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om drie punten mee naar Mijdrecht te nemen. Als het vanaf de zijlijn lijkt "alsof spelers niet willen winnen" maak je het jezelf heel erg moeilijk in de strijd om degradatie.

Argon heeft in Emmen met 2-1 verloren van WKE. In de eerste helft kwam WKE op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jan Hooiveld. Net na rust verdubbelde WKE de score dankzij Will Koops. Argon kon de gehele wedstrijd geen vuist maken tegen de huidige nummer drie van zondag … Lees meer »