AKU Uithoorn lopers genieten van het goede weer

Geplaatst op: 2 april 2012

Afgelopen zondag was het al weer de 7e loop in het Zorg en Zekerheidscircuit van dit jaar. Totaal 1045 lopers waagde zich over het leuke en wisselende parcours van vandaag. Na de start ging het direct rechtsaf en tegen de wind in. Na een kilometer of 2 richting het water kwam de wind in de rug. De temperatuur was prima, windje ongeveer kracht 3 gemiddeld en vooral in de rug. Richting het Braasemermeer liepen alle lopers in een prima tempo. De bijna 300 lopers van de 5 kilometer mochten voor het grote meer alweer rechtsaf. Sjoerd Heemskerk, Theo van Rossum en Lotte Kraus snelde naar een tijd ruim onder de 20 minuten. John Celie en Mario Willemse hadden een wedstrijd in een wedstrijd. Uiteindelijk was John iets sneller, maar Mario blijft met zijn 10e plaats overall net boven John staan.

Ook bij de grote groep lopers op 10 kilometer was het in het klassement te merken, dat men nu gaat rekenen met het aantal deelnames. Om in het klassement mee te doen moet je minimaal 5 van de 8 lopen meegedaan hebben en een aantal AKU lopers viel dus uit het klassement. Karin Versteeg deed het goed met haar 4e plaats, waardoor zij zich prima handhaaft in het klassement. Baukje Verbruggen zag veel dames uit het klassement wegvallen en steeg naar de 8e plaats. Ondanks de wellicht wat tegenvallende tijd van net boven de 47 minuten. Bij de heren voldeden Jos Snel (als haas voor één van de dames) en Jan Driessen prima aan de verwachtingen. Hans Mooij liep voor het eerst dit jaar onder de 50 minuten en kwam bijna juichend over de finish. Kennelijk zit er voor Hans nog meer in. Trainer Jaap Bouwmeester en Irma van Balken zijn na een ruime tropische vakantie op de weg terug en zullen de prestatie van vandaag zien als stimulans voor de wedstrijd over 3 weken. Joke Haak liep op haar gemak naar een uitstekende plaats in haar categorie en doet goed mee in het klassement.

Bij de bijna 250 deelnemers op de halve marathon viel vooral de prestatie van Jolanda ten Brinke op. Nog een beetje zenuwachtig bij het inlopen had zij het vooral over de goede verwachting voor John van Dijk. Maar tijdens de loop hield Jolanda vooral haar concurrentie goed in de gaten en sloeg met een 1e plaats bij de dames genadeloos toe. John werd overigens netjes 4e en houdt zicht op het podium met zijn 3e plaats overall. In het kielzog van John leverde Bram van Schagen weer een prima prestatie. Zijn trouwste supporters zagen Bram in 1 uur 24 en een beetje over de finish snellen. Ongelofelijk snel. Ik geloofde mijn oren niet.

Aku loper Theo Rekelhof liep in zijn categorie een uitstekende tijd met 1 uur 33 en finishte zo fris als een hoentje nog net voor een zichtbaar vermoeide Harry Schoordijk. Achter Harry probeerde Huub Jansen wederom om Richard Mayenburg naar een persoonlijk record te loodsen, maar Richard lukte het niet om de laatste kilometers te versnellen. Vlak achter Richard finishte Leo Spooren en een superfitte Atie van Oostveen. Atie liep voor het eerst in jaren weer een halve marathon en wist niet in te schatten wat voor tijd ze kon lopen. Haar 1 uur en 48 minuten verraste echter iedereen en niet in het minste Atie zelf. Atie staat 2e in het klassement en met haar vorm is de eerste plaats zeker niet uitgesloten. Over 3 weken volgt de afsluiting van het Zorg en Zekerheids Circuit en zullen de messen nog eenmaal geslepen worden.

Afgelopen zondag was het al weer de 7e loop in het Zorg en Zekerheidscircuit van dit jaar. Totaal 1045 lopers waagde zich over het leuke en wisselende parcours van vandaag. Na de start ging het direct rechtsaf en tegen de wind in. Na een kilometer of 2 richting het water … Lees meer »