Unitas H1 'al met een been' kampioen

Geplaatst op: 1 april 2012

Met nog twee wedstrijden te gaan kan het niet meer mis gaan.
De wedstrijd op 29 maart tegen V.V. Ouderkerk was op zich niet cruciaalvoor het kampioen kunnen worden, omdat er nog twee wedstrijden volgen, maar wel
belangrijk om het besluit te nemen wel of niet een tree hoger te gaan spelen.

Traditioneel in elke wedstrijd is dat de warming-up voorafgaande aan de wedstrijd niet voldoende is om gelijk strijdvaardig van start te gaan.
Men moet zoeken naar de juiste pass en aanval en dat geeft dat de eerste sets vaak een spannende aangelegenheid is.
Met soms lange ralley's, waarbij de spanning er vanaf drop en verder keihard werken voor elk punt, kwam het einde van de set in zicht.
Met soms het angstzweet op de gezichten en aanwijzigen vanuit het aanwezige publiek werd de eerste set met de hakken over de sloot gewonnen met 26-24.

Een verrassend sterk spelend Ouderkerk maakte het ook in de tweede set het Unitas erg lastig. Ouderkerk maakte door de gehele wedstrijd heel veel punten via het blok en met een hoofdaanvaller die de bal keihard dwars door het niet goed sluitend blok sloeg.
Nog altijd moest alles uit de kast worden gehaald om de voorsprong in de set vast te houden
Ook het sterke spel van Ouderkerk bracht Unitas in verwarring, want de heen wedstrijd was de tegenstand aanmerkelijk minder.
Toch werd ook deze set met nipte winst naar zich toe getrokken (25-23).

In de derde set bleek dat de spelers van Ouderkerk door twee nipte setverliezen de kopjes iets lieten hangen. Unitas ging beter draaien, doordat ook de zoneverdediging goed werd opgepakt. In deze set liet men zien de terechte kampioen van dit seizoen te zijn (25-16).

De laatste set van deze wedstrijd gaf in het begin weer een wisselend beeld op. De Ouderkerkers wilden toch voor een setwinst gaan, en herpakten zichzelf. In het begin liep de stand nog gelijk op, maar halverwege kantelde het in het voordeel van Unitas.
De rust was in het team en in de wetenschap de nodige punten al in de tas te hebben werd de ook nu weer de volle winst binnen gehaald (25-19).

Een compliment moet zeker worden gegeven aan John, die de taak als spelverdeler op zich moest nemen. Hij heeft een puike wedstrijd gespeeld.

Na deze wedstrijd moest de knoop worden doorgehakt wat men volgende seizoen wil.
Door het kampioenschap promoveert men rechtstreeks naar de eerste klasse. Maar doordat er een belangrijke aanvaller stopt, wat een aderlating voor het team is, en mogelijk nog een tweede speler afhaakt, was het dubben wat te doen.
Toch is besloten de uitdaging van de eerste klasse aan te gaan.

Men zoekt nog naar enthousiaste spelers die ook dit niveau aan kunnen.
Indien u zich aangesproken voelt om dit team te versterken en een ervaren volleyballer bent, meldt u zich dan in de sporthal op de maandag.
Het team traint vanaf 20.00 - 21.30 uur.

De volgende wedstrijd staat voor de 13e april gepland in Beverwijk. Dan is Phoenix de tegenstander. Tijdens deze wedstrijd kan het kampioenschap een feit worden.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan het niet meer mis gaan.De wedstrijd op 29 maart tegen V.V. Ouderkerk was op zich niet cruciaalvoor het kampioen kunnen worden, omdat er nog twee wedstrijden volgen, maar welbelangrijk om het besluit te nemen wel of niet een tree hoger te gaan spelen. … Lees meer »