De Vinken F1 neemt punten mee

Geplaatst op: 1 april 2012

Het door Jumbo gesponsorde F1 team van De Vinken moest het in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie opnemen tegen ESDO F1 in Kockengen. Een nog onbekende tegenstander van stevig formaat.
Tijdens het inschieten konden de zeven dames en heren van de F1 nog de jas aanhouden maar tijdens de wedstrijd moest die weer uit, want er moest volop en vrijuit bewogen worden. Het groen-witte team van ESDO was sterk en dat bleek al heel snel in het spel

In het eerste kwart van de wedstrijd hadden de Jumbopupillen het moeilijk. Tessa Fokker, Nieko Dankelman, Ellen de Rooij en Sanne Fokker hadden hun handen vol om de tegenstanders in bedwang te houden en moesten hard lopen om hun tegenstanders bij te houden. ESDO schoot in het begin met scherp tegen het Vinken F1 viertal. Al snel stonden ze met 1-0 achter na een snelle uitbraak en vervolgens met 2-0 door een heer die vlak voor de korf vrij stond en raak schoot.

Het tweede kwart pakten De Vinken het anders aan. Na de wissel speelden Tessa en Sanne, Sifra Kroon en Joas Leeflang. Door de enthousiaste aanmoedigingen, een perfecte inzet en veel loopwerk kwam de Vinkenjeugd langzamerhand terug in de wedstrijd. Nog voor de limonade pauze maakten ze de aansluitingstreffer. Joas wist een doorloopbal te benutten, waardoor het 2-1 werd.

Tactische zetten in de tweede helft om het groen-witte gevaar in de hand te houden.
Na de pauze hadden de blauw-witten de tegenstander goed onder controle. Snelle uitbraken waren niet meer mogelijk. De Vinken ging lekker schieten. Eerst was het Joas die via een afstandschot achter de korf raak schoot. En er was in de tweede helft een prima bijdrage van Loena van Dasler. Ze liep telkens prima vrij. Met nog slechts een paar minuten voor het einde van de wedstrijd was het Sifra, die vrijgespeeld werd en via een afstandschot haar schot door de gele mand liet vallen.
Met een eindstand van 2-3 werden de eerste punten binnengehaald en kon het Jumbo Vinken F1 zevental tevreden terug naar Vinkeveen.

Het door Jumbo gesponsorde F1 team van De Vinken moest het in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie opnemen tegen ESDO F1 in Kockengen. Een nog onbekende tegenstander van stevig formaat.Tijdens het inschieten konden de zeven dames en heren van de F1 nog de jas aanhouden maar tijdens de wedstrijd … Lees meer »