Op dinsdag 30 augustus werd het project ZomerOndernemer 2016 feestelijk afgesloten bij de Rabobank in Amstelveen.
Wethouder Mw. M. Veeningen maakte als voorzitter van de jury, in aanwezigheid van regionale ondernemers, gemeente, Rabobank, vrienden en familie, bekend wie de ZomerOndernemer Award heeft verdient.
De winnaar is Nina Doodkorte uit Uithoorn geworden met haar “Lifestyle Vintage shop”.
Zij heeft haar idee van een Vintage lifestyle shop omgezet in realiteit. Gebruiksvoorwerpen met ervaring en een hele historie speurt zij op, selecteert ze en achterhaalt de historie daarvan. Dat wordt op een aantrekkelijke manier in “Bohemien” stijl gepresenteerd in een webwinkel, voorzien van een uitleg over wat dit gebruiksvoorwerp al allemaal heeft meegemaakt en waar het vandaan komt.
Zij was overigens niet de enige uitblinker. Uit een groep van 27 aanmeldingen met een idee en droom waren er tenslotte 18 kanjers met doorzettingsvermogen, realiteitszin en bevlogenheid die het lukte een eigen onderneming te realiseren.
Het gaat dan bijvoorbeeld om bedrijven die een kledinglijn opzetten, een adviesbureau voor social media strategie, en buurt ruildienst, reparatie van mobiele telefoons, een impresario en een fotografie bedrijf.
ZomerOndernemer is een prachtig initiatief waarbij jongeren de kans krijgen om hun droom te verwezenlijken. Na drie dagen training volgt een zes weken durend programma waarin de jongeren hun onderneming vorm kunnen geven en ook een kijkje gaan nemen in de keuken van gerenommeerde bedrijven en ook met hen in gesprek gaan over wat ondernemerschap betekent. Zo zijn we op bezoek geweest bij de Bruinsma Hydrocultuur, de Meerlanden, Schiedon schoentechniek, MultiSupplies en Berghoef accountants.
De jury was zeer onder de indruk van het zeer hoge niveau van ondernemerschap maar vooral van de gedrevenheid en de passie. De ZomerOndernemers zijn enthousiast, innovatief en laten zich niet uit het veld slaan door beren op de weg. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen en de Stichting TNE (The New Entrepeneur). De jongeren hoeven geen bijdrage te geven aan de cyclus en krijgen van de Stichting TNE € 150,-- startkapitaal, professionele begeleiding en training van enthousiaste ondernemers. De jongeren geven aan veel geleerd te hebben en vol enthousiasme hun bedrijf verder te laten groeien.