Tweemaal winst voor UWTC bij ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 5 september 2016

Zondagochtend 4 september om 8 uur begon de opbouwploeg in de stromende regen met het plaatsen van de dranghekken. Gelukkig klaarde het weer later op en kwam de inschrijving van de veteranen in brasserie du Nord langzaam op gang. Brasserie du Nord ging speciaal voor ons uren eerder open en we kregen zelfs een eigen ingang, helemaal top geregeld!
Als eerste van de reeks wedstrijden waren de veteranen 60+ en 68+ aan de start waarbij de 60+ veteranen om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal streden. Bij deze wedstrijden stonden de UWTC renners Leen Blom, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh aan het vertrek. Nadat mevrouw Oudshoorn het startschot had gegeven was het Arie Blomberg die er vandoor ging en een grote voorsprong opbouwde. Enkele ronden later probeerde Benno Pauw nog aansluiting te vinden maar dit lukte niet. Later in de koers sloten Hans van Bavel en John Tromp aan bij Benno Pauw maar deze drie renners konden Arie Blomberg niet meer achterhalen. De wedstrijd werd dan ook door Arie Blomberg uit Kedichem gewonnen. Tweede werd Hans van Bavel uit Sint Anthonis, 3e Benno Pauw uit Nieuwegein en John Tromp uit Kudelstaart behaalde een verdienstelijke 4e plaats. Piet Rewijk eindigde als 8e.
Na het startschot bij de 68+ werd er ook direct volop gekoerst. Twee renners waren heel actief Piet Gruteke en Harry Kellenaers, maar zij kregen niet de ruimte om te ontsnappen uit het peloton. In de laatste ronde probeerde Piet Gruteke te ontsnappen maar kreeg direct Guus Zantingh aan het wiel. Ruim voor de laatste bocht naar de finish straat zette Guus Zantingh uit Mijdrecht zich op kop en hij won overduidelijk de wedstrijd, 2e werd Willem van Koetsveld uit Zeist en 3e Kees Verdouw uit Driebruggen. Leen Blom, woonachtig aan het parcours, ging als 8e over de finishstreep.

Bij de nieuwelingen was de voorinschrijving laag, maar gelukkig kregen we nog een paar bijschrijvers zodat er uiteindelijk toch nog 18 renners van start gingen, dus voor iedereen die de koers uitreed lag er een envelop met prijzengeld klaar. Er ontstond een kopgroep van 5 renners met daarbij onze Stijn Ruijter en verder Manuel Michielsen, Jayson de Bruin, Niall Tilli en Justin Brusche. Jayson ging in het laatste deel van de koers onderuit over een natte gladde putdeksel. Hij kon de wedstrijd nog wel vervolgen, maar deed niet meer mee voor de podiumplaatsen. Stijn won de sprint van de kopgroep voor Justin Brusche uit Zaandam en Niall Tilli uit Amsterdam. Stijn heeft dit jaar al diverse koersen gewonnen en dan is het natuurlijk ook leuk om in je eigen woonplaats de winst op te strijken.

Bij de sportklasse-amateurs hadden we het grootste deelnemersveld van ruim 40 renners met hierbij 7 UWTC leden. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Onder andere Koen de Best uit Mijdrecht zorgde er in de tweede ronde al voor dat er een kopgroepje ontstond. De achtervolgers hadden het gat bijna dicht gereden, toen de kopmannen extra gas gaven en de kopgroep van zes man toch een gaatje hielden. De achtervolgers hadden de  kopgroep lang in zicht, maar beetje bij beetje werd de voorsprong van Koen de Best, Teun Groeneveld, Henk de Jong, Tom Koeleman, Wesley Steekers en Jorne Videler groter.  Koen was zeer actief in de wedstrijd en deed ook volop mee in de strijd om de leidersprijs. Met nog twee rondes te rijden stonden Koen en Jorne gelijk in de strijd om de leidersprijs. In een hele spannende eindsprint kwam Koen net 1 cm tekort om Jorne te verslaan, weg winst en weg leidersprijs. Jorne Videler uit Badhoevendorp had op zaterdag ook al goed gekoerst in St Pancras. Koen heeft dit jaar al veel top-10 klasseringen gehaald en wist nu een mooie verdiende podiumplaats te behalen. Koen is ondertussen alweer gestart met de voorbereidingen voor het schaatsseizoen. Op de derde plaats eindigde Tom Koeleman uit Utrecht. Tom komt uit de atletiek en is pas twee jaar met wielren bezig. De vader van Tom, Pieter Koeleman, is lid van verdienste bij UWTC. Maar ook de overige UWTC leden waren actief tijdens de koers. Bas de Bruin werd 11e , Luuk van Vliet 14e, Niels Ruijter 15e, Bart de Veer 17e, Vincent Derogee 29e.  Favoriet Harry van Pierre moest na enkele rondes opgeven. Het was Harry in de rug geschoten bij het neerzetten van zijn reservewielen voor de koers. Jammer!

Bij de junioren gingen 18 renners van start gingen.  Geen UWTC deelnemers in dit startveld, maar met Sven Nijhuis en Menno van Capel reden toch nog twee renners met een UWTC verleden mee. Door de vele ontsnappingspogingen versnipperde het veld helemaal bij de junioren. Er bleef een kopgroep van 7 renners over in de laatste fase van de wedstrijden de sprint werd gewonnen door Tom Wijfje uit Ter Aar voor Sven Nijhuis uit Wilnis en Bram Nelck uit Pijnacker.
Alle plaatselijke sponsors worden bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen en autobedrijf Rovémij voor de koersauto’s.

Zondagochtend 4 september om 8 uur begon de opbouwploeg in de stromende regen met het plaatsen van de dranghekken. Gelukkig klaarde het weer later op en kwam de inschrijving van de veteranen in brasserie du Nord langzaam op gang. Brasserie du Nord ging speciaal voor ons uren eerder open en … Lees meer »