Maandelijks vogels kijken met het IVN


Geplaatst op: 29 maart 2012

Sinds februari staat het ‘landje van Geijsel' weer onder water.
Het is voor vogelaars een geliefde plek in deze tijd van het jaar. Boer Geijsel, die deze weilanden bezit laat ze ieder voorjaar onder water lopen, zodat er een plas/dras gebiedje ontstaat dat erg aantrekkelijk is voor rustende en foeragerende steltlopers en watervogels.

Veel vogels, die terugkomen uit Zuid-Europa en Afrika strijken daar neer om bij te tanken ter voorbereiding op het broedseizoen of als tussenstop naar IJsland, Scandinavië of Rusland. Naast Grutto, Tureluur, Wulp, Kemphaan, Scholekster en Smient kunnen ook Lepelaar, Watersnip, Bonte strandloper, Bontbekplevier, Pijlstaart, Zomer- en Wintertaling en nog meer soorten worden gezien. Een speciale attractie vormt de altijd aanwezige Halsbandparkiet in een boom bij het uitkijkpunt.
De Vogelwerkgroep van het IVN organiseert op zaterdag 7 april een korte excursie naar dit unieke gebiedje ten zuiden van de Ouderkerkerplas, gescheiden door de A9.
Met eigen auto's wordt vertrokken om 8:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis.

Neem kijker, brood en koffie mee. Kleed je zonodig warm aan.
Aanmelden is niet nodig. Autokosten worden hoofdelijk omgeslagen.
Als bij erg slecht weer de excursie wordt afgelast staat dat die dag om ca. 7:30 uur op onze website: http://www.ivn.nl/derondevenen&uithoorn
Rond 12:00 uur zijn we terug.
Op 5 mei is een lange excursie gepland naar het Gooi.

Info: Bert Verweij (0297-565104 / 06-44282479)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maandelijks vogels kijken met het IVN

Sinds februari staat het ‘landje van Geijsel' weer onder water. Het is voor vogelaars een geliefde plek in deze tijd van het jaar. Boer Geijsel, die deze weilanden bezit laat ze ieder voorjaar onder water lopen, zodat er een plas/dras gebiedje ontstaat dat erg aantrekkelijk is voor rustende en foeragerende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: