VZOD/Fiqas behaalt eerste punt van het seizoen

Geplaatst op: 6 september 2016

Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van VZOD/FIQAS de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Cor Loef op het programma. En direct een tegenstander van formaat: het vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerde KORBATJO uit Oud-Beijerland. Het Kudelstaartse team was op 4 plaatsen gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd van vorig seizoen. Martijn Vervark en Bart Verheul kampen met blessures en Josine Verburg verblijft in het buitenland. Voor hen speelden Nils van Os, Wouter Vermeulen en Jessica Zijerveld.

In de beginfase was het vooral aftasten van beide kanten. VZOD/FIQAS verdedigd wat onwennig wat KORBATJO in de eerste minuten direct twee strafworpen opleverde. Beide kansen werden echter vakkundig om zeep geholpen door de bezoekers. Bij een 1-1 stand kreeg ook VZOD na 10 minuten kort na elkaar twee strafworpen toegekend. Het was de sterk spelende Chiel van Leeuwen die beide keren de korf wist te vinden: 3-1. De rest van de eerste helft waren de doelpunten schaars, ondanks de ideale korfbalomstandigheden. Bij VZOD was de rebound slecht verzorgd waardoor en van herhaald aanvallen nauwelijks sprake was. KORBATJO speelde een eenzijdig en doorzichtig spelletje, met alleen de heren in de aanval. Toch waren het bezoekers die soms even lieten zien echt wel te kunnen korfballen. In het verloop van de eerste helft trokken zij het initiatief langzaam naar zich toe en dit resulteerde in een 4-6 ruststand.

In het begin van de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Voor niet scherp genoeg verdedigen kreeg VZOD/FIQAS direct de rekening gepresenteerd: 4-7. Daarna kwam VZOD beter in de wedstrijd, combinaties lukten en kansen werden nu wel afgemaakt. Langzaam werd de achterstand ingelopen. Met nog tien minuten te spelen gaf het scorebord de stand 11-11 aan. Het publiek ging er een s goed voor zitten. Omdat KORBATJO met alleen de heren in de aanval bleef spelen en zij de kansen niet wisten af te maken kantelde de wedstrijd. VZOD nam het initiatief. De heren van beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar het waren de Kudestaartse dames die in deze fase het verschil maakten. Via doelpunten van onder andere Alyssa te Riele, Jessica Zijerveld en Dineke de Boer bleven de punten in Kudelstaart. Eindstand 15-12. Een prima resultaat voor een team dat op zoveel  plaatsen gewijzigd is. Coach Cor Loef na afloop: “ Bij vlagen lieten we  goed spel, vandaag was het genoeg voor een terechte overwinning”.

Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van VZOD/FIQAS de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Cor Loef op het programma. En direct een tegenstander van formaat: het vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerde KORBATJO uit Oud-Beijerland. Het Kudelstaartse team was op 4 plaatsen gewijzigd ten opzichte van … Lees meer »