001 -Brouwer Transport

Spannende vragen in eerste brief project Respect Estafette


Geplaatst op: 28 maart 2012

"U schrijft dat u spastisch bent. Heeft u daar heel veel last van of went het na een tijdje wel? Bent u toen u jong was er veel mee gepest?" "Op welke leeftijd kwam u erachter dat u homo was? En op welke manier?"

Deze en vele andere vragen stelden leerlingen van klas 2A en 2C van het Wellantcollege Aalsmeer in hun eerste brief aan hun tijdelijke penvriend. De penvrienden hebben vanwege hun handicap, seksuele gerichtheid, godsdienst, geslacht of herkomst te maken gehad met vooroordelen of discriminatie.

Niet iedereen vond het makkelijk om aan de hand van het uitgedeelde profiel een brief te schrijven, maar al snel zat iedereen ijverig te pennen. De brieven worden deze week bij de penvrienden bezorgd. Zij doen hun best om alle vragen te beantwoorden en een mooie brief terug te sturen. De leerlingen zijn erg benieuwd naar de reactie van hun penvriend.

Meldpunt Discriminatie
Het project Respect Estafette wordt georganiseerd door het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam. Vrijdag 23 maart startte het project met een startles en het schrijven van de eerste brief. Doel van het project is het verminderen van vooroordelen, het bevorderen van het begrip voor de gevolgen van en het tegengaan van discriminatie. Het project duurt nog tot 15 juni.

Wethouder Ulla Eurich: ‘Er zijn diverse vormen van discriminatie allemaal erg vervelend en onacceptabel. Het is mooi om te zien dat de leerlingen door de briefwisseling met de tijdelijke penvrienden meer nadenken over vooroordelen of discriminatie en hierdoor ook meer begrip krijgen voor de penvrienden.'

Meer over het project Respect Estafette staat op de website van het meldpunt discriminatie: www.mdra.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spannende vragen in eerste brief project Respect Estafette

"U schrijft dat u spastisch bent. Heeft u daar heel veel last van of went het na een tijdje wel? Bent u toen u jong was er veel mee gepest?" "Op welke leeftijd kwam u erachter dat u homo was? En op welke manier?" Deze en vele andere vragen stelden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: