CSW mist overtuiging en geluk

Geplaatst op: 11 september 2016

Op een prachtige nazomermiddag trad CSW op zaterdag 10 september op een kunstgrasveld aan tegen (en in) Amstelveen. Een kwartier later dan gepland floot scheidsrechter Nefkens voor de aftrap. De eerste mogelijkheid was voor CSW. De broers Dave en Mike Cornelissen combineerden aardig, maar Mike schoot ver naast. Bij de tweede corner die Amstelveen mocht nemen in de achtste minuut kopte Rob Overvliet knap de 1-0 binnen. De verdediging stond erbij en keer erna. Het kwartier daaropvolgend liet CSW goed aanvallend voetbal zien wat resulteerde in meerdere kansen. Guus Verhoef speelde Vincent van Hellemondt knap in de loop aan, die de bal naast het doel schoof. De aanval daarop werd terecht afgeblazen vanwege buitenspel.

Na een uitstekende combinatie tussen Menno van der Leeden en Mike Cornelissen hield een stevige schouderduw Mike van scoren af. Schoten en kopballen van onder andere Guus Verhoef en Mike Cornelissen gingen hoog over. Het geluk ontbeerde op dat moment en dat had invloed op het moraal van de ploeg. Na een minuut of 28 kwam het keerpunt in deze wedstrijd. Amstelveen had al twee keer na slordigheden achterin bij CSW mogelijkheden gehad. Bij de derde mogelijkheid was het raak. Een snel en koelbloedig uitgevoerde counter nadat Mike Cornelissen een prachtige pass van Guus Verhoef net niet onder controle wist te krijgen, zorgde voor de 2-0 achterstand. CSW zette in het restant van de eerste helft nog wel aan, maar het mocht niet baten, de vervanging van de geblesseerde Mike Cornelissen door Justin Blok ten spijt.

In de allerlaatste minuut zorgde een prachtige dribbel van Dave Cornelissen nog voor opschudding. Hij werd gevloerd op de rand van het zestienmeter gebied. Ook toen zat het geluk niet mee aangezien de scheidsrechter besloot een vrije trap in plaats van een penalty te geven. Wat uiteindelijk niets opleverde.

In de tweede helft probeerde CSW het tij nog te keren, maar ondanks de goede inzet en een wijziging van het strijdplan door Maikel Pauw naast Vincent van Hellemondt voorin te posteren, bleef de akelige nul op het scorebord staan. De beste kans was typerend voor deze wedstrijd. In de 47e minuut belandde een voorzet van Elroy Baas onbedoeld bijna onder de lat, maar de oplettende doelman Jimmy Bodt wist de bal tot corner te verwerken. De vervanging van Menno van der Leeden door Nick van Asselen en Guus Verhoef door Kevin Blom bracht wel meer energie in de wedstrijd, maar daar win je geen wedstrijd mee. De bal moet toch echt in het netje om een resultaat neer te zetten.

Het tijdrekken van Amstelveen en de soms ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter om te fluiten voor kleine overtredingen in plaats van voordeel te geven zijn dan slechts bijkomstigheden. Het ontbrak dit team aan overtuiging en aan geluk. De chemie is er nog niet. Dus daar zal het team met de technische staf naar op zoek moeten gaan. Volgende week de uitwedstrijd tegen NiTA, die twee wedstrijden achter elkaar fors verloren heeft. Zonder onderschatting kan CSW daar hopelijk een beter resultaat neerzetten.

Uitslag Amstelveen-CSW 2-0

Opstelling CSW

Jordy Wens (K), Oscar Leune, Jelle van den Bosch, Maikel Pauw, Elroy Baas, Erik Mulder, Menno van der Leeden (54. Nick van Asselen), Guus Verhoef (A, 71. Kevin Blom), Vincent van Hellemondt, Mike Cornelissen (33. Justin Blok), Dave Cornelissen.

Op een prachtige nazomermiddag trad CSW op zaterdag 10 september op een kunstgrasveld aan tegen (en in) Amstelveen. Een kwartier later dan gepland floot scheidsrechter Nefkens voor de aftrap. De eerste mogelijkheid was voor CSW. De broers Dave en Mike Cornelissen combineerden aardig, maar Mike schoot ver naast. Bij de … Lees meer »