De Vinken wint tumultueuze wedstrijd

Geplaatst op: 12 september 2016

Combinatiespel
Trainer/coach Dirk van der Vliet had deze wedstrijd niet de beschikking over Rutger Woud. Zijn kwetsuur aan de enkel was nog onvoldoende hersteld. In de aanval startten Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Jerom Stokhof en Mark de Haan. In de verdedigende stellingen stonden Gideon Leeflang, Jelle Mul, Joyce van Wijk en Emese Kroon.
Aanvoerster Annick zette direct de wedstrijd op scherp met een snelle treffer van afstand. Triaz liet zich niet kennen en maakte direct daarna twee voltreffers 2-1. Gideon Leeflang en wederom tweemaal Annick Stokhof zorgden voor de eerste Vinkenvoorsprong: 2-4. Via een doorloopbal sloot Triaz aan tot 3-4, maar Emese Kroon draaide behendig voorbij haar tegenstander: 3-6. De Amsterdamse ploeg liet zich niet kennen en deed er alles aan de voorsprong te doen slinken.
De Vinken hield de bal in de ploeg en zocht geduldig naar de juiste combinaties. Leeflang  speelde zich vrij na een gemiste vrije bal en Joyce Kroon zorgde voor een geluidloze treffer van afstand: 4-8. Triaz wist voor rust ook nog tweemaal te scoren. Via een fraaie doorloopbal van Mark de Haan en afstandsschoten van Jelle Mul en Emese Kroon kwam de ruststand op 6-11 in Vinken’s voordeel.

Sfeeromslag
In de rust werden de beide ploegen opgepept voor de tweede helft. Direct na rust vond Triaz snel een treffer 7-11. In het eerste kwartier van de tweede helft waren vooral de kansen in de korfzone. Emese kreeg de bal vanuit de korfzone in het achterveld en kon koelbloedig haar derde doelpunt laten noteren. Een sterke actie van Annick bracht vakgenote Dorien Verbruggen in de gelegenheid 7-13 te maken. Triaz deed opnieuw tweemaal iets terug 9-13. Het fysieke spel uit de eerste helft bleef doorgaan in de tweede spelperiode; vooral Triaz voelde zich benadeeld door beslissingen van de leidsman. Jelle Mul werd tot tweemaal toe foutief afgestopt, waarbij de Vink uit de Waver flink in aanraking kwam met het kunstgras. Emese Kroon verzilverde de twee strafworpen: 9-15.

Tijdens de drinkpauze sloeg de sfeer helemaal om, er werden drie gele kaarten uitgedeeld aan de zijde van Triaz, waardoor de irritatie nog verder opliep. Toch wist Triaz zich enigszins te herpakken en een afstandsschot tot doelpunt te promoveren: 10-15. Maar ook Annick verschalkte wederom haar tegenstandster, waardoor het verschil weer zes doelpunten werd.
Triaz kreeg en strafworp en benutte een kansje onder de korf: 12-16.
Met nog vier minuten op de klok was de leidsman genoodzaakt de wedstrijd zelfs kort te onderbreken. Na beraad van enkele bestuursleden met Triazspelers, coaches en de beide aanvoerders kon de wedstrijd toch hervat worden. Annick Stokhof mocht haar zesde treffer laten aantekenen via een strafworp. Triaz had het laatste sportieve woord in deze wedstrijd met nog twee fraaie scores: 14-17 eindstand.

Afgelopen zaterdag is het Vinkeveens korfbalvlaggenschip erin geslaagd om de tweede competitiewedstrijd te winnen tegen Triaz uit Amsterdam. Na een 6-11 ruststand sloeg in de tweede helft de vlam in de pan, maar De Vinken hield de controle en rust en verschalkte opponent met 14-17. Combinatiespel Trainer/coach Dirk van der … Lees meer »