KDO weet valse competitiestart geen goed gevolg te geven

Geplaatst op: 12 september 2016

De opstelling van Raymond de Jong kende weinig veranderingen ten opzichte van vorige week. Opmerkelijk wel was de eerste basisplaats voor de jonge Thijs Plasmeijer op het middenveld. Dit vanwege zijn sterke invalbeurt tegen WVC en de afwezigheid van Bart van der Tol (vakantie).

KDO begon de wedstrijd scherp. Tegenstander Van Nispen had zichtbaar moeite met onze snelle spelers. Dit resulteerde in de eerste kans van de wedstrijd voor Menno Lingeman in de 2e minuut, zijn inzet werd echter gekeerd door de keeper. Na 10 minuten speeltijd komt Van Nispen steeds beter in de wedstrijd en vuurt enkele schoten af op het doel van Jesper Oudshoorn. Vooral de spits blijkt gevaarlijk te zijn en schiet graag op doel.

In de 18e minuut volgt de bevrijdende openingstreffer voor KDO. Middenvelder Timo Kas ziet debutant Thijs Plasmeijer een goede loopactie maken op links. Timo speelt de bal in de diepte, Thijs schermt de bal goed af en loopt dreigend richting de achterlijn. Hij trekt de bal op het juiste moment voor en de attente Rick Kruit staat op de goede plek om de bal in het lege doel te schuiven. Nog geen minuut later volgt exact dezelfde situatie aan de rechterkant met weer Thijs Plasmeijer die de bal goed voorgeeft. Echter weet verdediger Erik Verbruggen de bal niet goed te raken. In de resterende tijd van de eerste helft creëert de ploeg uit De Zilk vele gevaarlijke situaties voor het doel van KDO en lijkt sterker te worden. Gelukkig staat Jesper Oudshoorn goed te keepen en houdt hij zijn doel schoon met enkele goede reddingen. Dit resulteert in een ruststand van 1-0.

Na de rust is hetzelfde spelbeeld te zien als aan het einde van de eerste helft. Van Nispen is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar Jesper Oudshoorn lijkt niet te passeren. Niets is minder waar helaas, want in de 59e minuut volgt dan toch de 1-1. Het is geen verassing dat de doelpuntmaker de sterk spelende spits van Van Nispen is. Met een machtige kopbal scoort hij de gelijkmaker. Nog geen 10 minuten later zorgt een diepe bal voor weer een gevaarlijke situatie voor de goal bij KDO. Het kopduel wordt weer gewonnen door een voorhoede speler van Van Nispen. De bal komt vervolgens bij de nr. 11, deze weet zonder moeite met het hoofd de 1-2 aan te tekenen.

Na deze domper zet KDO aan en volgen er enkele kansen. Maar ook de keeper van Van Nispen heeft een goede dag en weet enkele gevaarlijke inzetten te keren. KDO lijkt zenuwachtiger te worden en heeft te weinig beweging voor het doel. Het kan niet de benodigde rust bewaren en de lange bal wordt gehanteerd. En dat valt precies in het straatje van de fysiek spelende bezoekers, die heel veel duels in de lucht winnen. In de 81e minuut een goede individuele actie van Rick Kruit. Rick zet de bal strak voor maar een inglijdende verdediger keert zijn inzet, al dan niet met de hand. De spelers van KDO appelleren voor een handsbal maar de scheidsrechter wilt er niets van weten. Tot grote teleurstelling van de toeschouwers blijft het scorebord hangen op 1-2 na 90 minuten plus blessuretijd.

KDO staat na deze tweede nederlaag gedeeltelijk laatste in klasse 3A, samen met MMO. Dit is niet de plek waar wij gezien het vertoonde spel en kwaliteit horen te staan. Echter zullen we ons nu snel aan moeten passen aan het vooral fysieke spel dat tot nu toe de boventoon lijkt te voeren in dit district.

Aankomend weekend speelt KDO wederom thuis en staat de derby tegen FC Aalsmeer op het programma. Een uitgelezen kans voor de eerste competitiewinst en misschien wel de start van een sterke reeks wedstrijden. De aftrap is gebruikelijk om 14.00 uur aan de Vuurlijn. De jongens hebben uw support hard nodig en zullen er alles aan doen de drie punten uit het vuur te slepen. Tot dan

Na de valse competitiestart in het kermisweekend (3-0 bij WVC) waren de jongens erop gebrand de eerste 3 punten in dit nieuwe district te pakken en tegenstander Van Nispen uit De Zilk met lege handen de touringcar in te sturen. De opstelling van Raymond de Jong kende weinig veranderingen ten … Lees meer »