VZOD kraait victorie in Brabant

Geplaatst op: 13 september 2016

Na de sterke overwinning van vorige week tegen een ex-eerste klasser ging het team van trainer/coach Cor Loef afgelopen zaterdag op pad naar Klundert in West-Brabant. Tegenstander was DSO en zij zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse. Een team wat zich wel eens zou kunnen ontpoppen als reuzendoder, vooral tegen ploegen die nonchalant het veld in stappen. Voor de Kudelstaarters dus zaak om gelijk vanaf het begin bij de les te zijn. Maar net zoals vorige week was de start van VZOD/FIQAS niet geweldig.

De beide teams tasten elkaar in de beginfase af en dit resulteerde in een 2-2 tussenstand door treffers van Alyssa te Riele en Chiel van Leeuwen (geflankeerd door zijn prima debuterende broer Hein). Wouter Vermeulen en te Riele brachten de Kudelstaartse korfballers vervolgens aan de leiding: 2-4, maar deze mooie voorsprong werd weer teniet gedaan door DSO. Eigenlijk had VZOD in de eerste helft al het verschil moeten maken, maar het team is nog te afwachtend om door te drukken en de tegenstander het gevoel te geven dat er vanmiddag niets te halen valt. Tegelijkertijd worden er in de verdediging regelmatig onnodige fouten gemaakt door niet oplettend genoeg te zijn. Dit ondanks het feit dat het aanvalsspel van DSO tamelijk doorzichtig was. Toch liet VZOD zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om vóór rust afstand te nemen door doelpunten van weer Chiel van Leeuwen, Vermeulen en opnieuw te Riele op 6-8.
In de rust zijn de Kudelstaarters op scherp gezet door trainer/coach Loef maar hier had de tegenstander geen boodschap aan. Het was juist DSO dat zich weer naast de Kudelstaarters knokte. Vervolgens werd het 8-9 door Vermeulen maar ook deze treffer werd geëgaliseerd: 9-9. Toch zette VZOD in de tweede helft de juiste spelers in positie om in de aanval tot succes te leiden waardoor de scoringsmachine ging lopen. En hoe! VZOD/ FIQAS ging er met verve op en er glansrijk over. Chiel van Leeuwen, Alyssa te Riele, Hanna Viet, Dineke Westerhof, Eric Spaargaren en Jessica Zijerveld scoorden met mooie goals totaal achtmaal op rij en deelden op deze indrukwekkende manier een keiharde genadeklap uit: 9-17. DSO mocht nog wel hun tiende treffer maken, maar verder lieten de Kudelstaarters het niet komen. Zij speelden de wedstrijd rustig uit. Het slotakkoord was voor Zijerveld en Spaargaren die de verdiende eindstand van 10-19 op het scorebord lieten zetten.
Trainer/coach Cor Loef na afloop: “Na een moeizame start vandaag waarin we nog te lief zijn, hebben we in de tweede helft de wedstrijd naar onze hand gezet. Het is een leergierige groep en het is mooi om te zien hoe ze zich zowel individueel maar ook als ploeg willen verbeteren.”
Aanstaande zaterdag speelt VZOD/ FIQAS weer uit, om 15.30 uur tegen Nexus in Schiedam.

Na de sterke overwinning van vorige week tegen een ex-eerste klasser ging het team van trainer/coach Cor Loef afgelopen zaterdag op pad naar Klundert in West-Brabant. Tegenstander was DSO en zij zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse. Een team wat zich wel eens zou kunnen ontpoppen als reuzendoder, … Lees meer »