Verschillende eenmalige workshops bij stichting 'Paraplu'


Geplaatst op: 28 maart 2012

Workshop Werken met transparante klei
Met Mevrouw Melinda van Haren als docente organiseert de Stichting 'Paraplu' op zaterdag 21 april a.s. van 10.00 tot 15.00 uur een heel bijzondere en unieke workshop "Werken met transparante klei".
"Deze klei is doorzichtig, flexibel en zelfhardend. De klei kan gekleurd worden met acrylverf. Met deze klei kunnen we kralen, hangers en tafeldecoraties maken. Eigen ideeën zijn altijd welkom, zegt Melinda, die voornemens is om met de cursisten een aanzet te geven tot het maken van mooie, creatieve en buikbare voorwerpen, die in elk interieus passen.
Voor de deelnemers is het van belanf dat zij een deegroller, tekenmateriaal, acrylverf en een lunchpakket meenemen. De maateriaalkosten bedragen € 20,00 aan de docent te voldoen.
De cursuskosten bedragen € 17,00.

Je eigen Diavoorstelling maken
"Met je digitale foto-camera maak je mooie foto's, van je vakantie, je natuurwandelingen, verjaardagen, kleinkinderen. Maar wat doe je er mee. Zou het niet fantastisch zijn er een mooie dia-show van te maken? In je eigen volgorde, met je eigen teksten en zelf gekozen muziek er onder," vraagt Ans van Ieperenburg zichzelf hardop af.
Zij verzorgt bij de Stichting 'Paraplu' een korte workshop waarin deelnemers in 2 middagen leren zo'n diavoorstelling helemaal zelf te maken en daardoor hun mooie foto's beter te kunnen benutten.
"Microsoft Photostory3 is een programma waarmee je diavoorstellingen kan maken van je digitale foto's.Je verplaatst simpelweg je foto's van de camera naar de computer en je kunt gemakkelijk een fotoverhaal maken, rode ogen verwijderen, verlichting corrigeren en kleuren bewerken", vult Ans nog aan, en vertelt verder: "Je kunt foto's roteren en croppen om deze aan te passen. Met een paar klikken op de muis kun je de foto's verbeteren. Microsoft Photostory3 brengt je digitale foto's tot leven. Het laat je special effects, muziek en je eigen stem als "verteller" gebruiken bij het fotoverhaal; het laat je de foto's verpersoonlijken met titels en onderschriften; je kunt je fotoverhaal delen met vrienden en familie via e-mail en bekijken op tv, computer of een Windows draagbaar apparaat."
Voor deze workshop is een goede basiskennis van het werken met computers wel vereist, evenals een usb-stick (met voldoende geheugen) met daarop een aantal foto's en misschien een mooi muziekbestand die bij de diavoorstelling gehoord kan worden..
De workshop vindt plaats in een van de zalen van de Stichting 'Paraplu' in Wilnis op 18 en 25 april a.s. van 19.30-21.30 uur. De kosten zijn € 20,00.

Workshop Creatief met Zeep
De Stichting 'Paraplu' organiseert - vanwege het grote succes - voor de tweede dit seizoen een aantrekkelijke en verrassende workshop: "Creatief met Zeep".
"Tijdens deze workshop gaan de deelnemers van gietzeep een eigen zeep maken in allerlei prachtige vormen en maten. Het is heel eenvoudig, maar het resultaat mag er zeker zijn. Zij zullen kennis maken met verschillende technieken. Leuk voor op het toilet of badkamer, maar ook leuk om als cadeau te geven'. Dit zegt docente Mevrouw Marian Philip, die deze workshop bij de Stichting 'Paraplu' verzorgt op woensdag 18 april a.s. van 19.30-22.00 uur.
De cursusprijs van € 20,00 is inclusief alle benodigde materialen.

Informatie en Inschrijven
Nadere informatie over deze en andere cursussen en workshops kunt u vinden in het programmaboekje - af te halen bij de 'Paraplu' en op de website www.stichtingparaplu.nl.Voor aanmelding kan men online inschrijven of een inschrijfformulier worden ingeleverd dat kan worden gedownload op de website  www.stichtingparaplu.nl, of afgehaald en ingeleverd bij de "Paraplu", Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Via email kan men

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verschillende eenmalige workshops bij stichting 'Paraplu'

Workshop Werken met transparante kleiMet Mevrouw Melinda van Haren als docente organiseert de Stichting 'Paraplu' op zaterdag 21 april a.s. van 10.00 tot 15.00 uur een heel bijzondere en unieke workshop "Werken met transparante klei". "Deze klei is doorzichtig, flexibel en zelfhardend. De klei kan gekleurd worden met acrylverf. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: