Ruime winst voor De Vinken

Geplaatst op: 18 september 2016

Basisacht

Trainer-coach Dirk van der Vliet kon beschikken over zijn voltallige basisteam. Aanvoerster Annick Stokhof startte met Dorien Verbruggen, Mark de Haan en Rutger Woud in de aanval. In de Vinkendefensie begonnen Emese en Joyce Kroon samen met Gideon Leeflang en Jelle Mul.

Het eerste deel kende een opvallend scoreverloop. Beide eerste aanvalsvakken kwamen om en om tot scoren en het duurde tot minuut 25 vooraleer Badhoevedorp deze ban doorbrak. Emese Kroon deed hierna hetzelfde in het tweede aanvalsvak van de thuisploeg: 7-5. Daarvoor had Mark de Haan al driemaal voor de Vinkeveners gescoord, Dorien Verbruggen tweemaal en Rutger Woud eenmaal.
Het mooiste doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Rutger Woud, die een door Mark de Haan ‘blind’ over het hoofd naar achteren aangespeelde bal keurig verzilverde. Joyce Kroon, Emese Kroon en Annick Stokhof lieten daarna de bezoekers volledig knakken met een 11-6 ruststand tot gevolg.

Snel tikken

De Vinken hield na rust het speloverwicht. Met een goede rebound en soepel, snel en verzorgd rondspelen vielen de doelpunten als vanzelf. Emese Kroon en Dorien Verbruggen doorboorden beiden nog tweemaal het gele plastic: 15-7 tussenstand. De fraaiste scores kwamen van Jelle Mul, die tot tweemaal toe na snel doortikken van Gideon Leeflang van vlak onder de korf kon intillen: 16-8 en later ook het slotakkoord 20-12. Daartussenin benutte Annick Stokhof een strafworp, schoot Jelle Mul van afstand trefzeker en maakte ook Mark de Haan zijn vierde treffer.

Komende zaterdag wacht in Mijdrecht Atlantis voor de belangrijke Rondeveense korfbalderby: aanvang 15.30 uur.

Afgelopen zaterdag speelde Vinken 1 tegen het laag geklasseerde Badhoevedorp/MIK. In Vinkeveen werd na een 11-6 voorsprong bij rust het werk keurig afgemaakt op 20-12. Hiermee komen de Vinkeveners voorlopig op de derde plaats in de poule. Basisacht Trainer-coach Dirk van der Vliet kon beschikken over zijn voltallige basisteam. Aanvoerster … Lees meer »