Lorena wint haar eerste klassieker bij de elitevrouwen

Geplaatst op: 19 september 2016

Lorena Wiebes uit Mijdrecht reed zaterdag 17 september als stagiare mee bij de Swaboladies. De damesploeg waarbij zij volgend seizoen een nieuwe stap in haar wielren ontwikkeling  zal zetten.
Rûntsje Tjûkemar, een klassieker over 120 kilometer om het Tjeukemeer, gold dit jaar als de afsluiting van het wielerseizoen voor het Elite-damespeloton. Een groot deel van de koers werd er een hoog tempo verreden, maar door de weersomstandigheden bleek wegkomen geen optie. Lorena Wiebes ging de sprint bijzonder vroeg aan en sloeg daarmee direct een gat. Minke Bakker (Restore) kwam nog erg dichtbij, maar kwam uiteindelijk een wiellengte te kort voor de winst. Danique Braam (Jan van Arckel) werd derde. Zondag 18 september heeft Lorena haar geweldige wegseizoen afgesloten met een derde plaats in Oosterhout. Volgende week rijdt ze alweer in het veld: Dordrecht staat in haar agenda.

Bronzen plak voor Jetze bij de wegwedstrijd
Na zijn gouden plak op de triatlon wist Jetze Plat uit Vrouwenakker bij de wegwedstrijd van het handbiken op donderdag 15 sept nog een bronzen plak in de wacht te slepen bij de Paralympische spelen. Tim de Vries uit Vinkeveen reed ook een zeer sterke wedstrijd en had ook zeker kans op een medaille, maar Tim kwam in de finale tegen een dranghek en kreeg hierdoor een lekke band.

Fietstocht voor onze sponsors
Om relaties met hoofdsponsors van UWTC nog verder te verbeteren organiseerde UWTC Wielrennen op 16 september een sponsorfietstocht. Hieraan werd meegedaan door de Rabobank Schiphol en omstreken en Rabobank Rijn en Veenstromen. De tocht begon met een presentatie van de verhuisplannen van UWTC waardoor de hele vereniging weer bij elkaar komt op sportpark Randhoorn. En vervolgens werd, via de Waver, koers gezet naar de Paviljoentoren de Grote Sniep midden in het Groene Hart. Daar werd gepauzeerd met de bekende versnaperingen (koffie en appelgebak) en vervolgens werd er wederom via een mooie route de weg naar Uithoorn gereden. Op een "Chique" terras langs de Amstel overhandigde Lorena Wiebes, de Nederlands kampioene bij de junioren die de tocht had meegefietst, een ingelijst NK-shirt met actiefoto's aan de beide Rabobanken.

Interclub jeugdwedstrijd bij HRTC Hoorn
Zondag 18 september deden 6 UWTC jeugdleden mee aan de interclub bij HRTC Hoorn.
Bij categorie 1-2 wist Siem van Smoorenburg er een tweede plaats uit te slepen. En bij cat 4 werd Mike 3e, Lars 9e, Teun 17e en Julia 18e. Bij de oudste groep reed Benjamin Wessels naar de 7e plaats.

Noordelijke wielercompetitie
Duuk vd Haagen (cat 4) is zaterdag 3e geworden in de finale wedstrijd van de noordelijke wielercompetitie bij LWV de Friesche Leeuw te Leeuwarden. Het was een zware koers, waarbij cat.4 ongeveer 30 sec na cat. 5 starten. In de eerste ronde hadden 3 renners (waaronder Duuk) categorie 5 al bij gehaald. Deze 3 renners van cat. 4 maakte de dienst uit door goed samen te werken en keihard op kop te rijden. Duuk verzette weer veel werk en probeerde diverse malen weg te komen. Helaas werd hij op het klimmetje in de bocht wat gehinderd waardoor er 2 weg reden en Duuk de aansluiting verloor. Vol op kop rijdend van het cat. 5 peloton is hij toch mooi 3e geworden. Duuk had de bel niet eens gehoord en hierdoor zelfs nog een ronde extra gereden.

Guus Zantingh wint op de Nedereindseberg
Het afgelopen weekend hebben de veteranen 60+ en 68+ van de UWTC Leen Blom, Ben de Bruin, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh weer volop gekoerst. Zaterdag 17 september stonden de renners in Rotterdam aan de start. Na het startschot bij de 68+ ondernamen er diverse renners o.a. Guus Zantingh een poging om uit het peloton te ontsnappen maar men kreeg niet de ruimte. Met nog 4 ronden te gaan sprong John Martin weg hij nam een kleine voorsprong direct achter hem volgde een groep van 5 renners met daarbij Leen Blom. In de laatste ronden wist Peter de Jong uit Hilversum aansluiting te krijgen bij de koploper en in dezelfde ronde sloot Guus Zantingh nog aan bij de 4 achtervolgers. De wedstrijd werd gewonnen door Peter de Jong uit Hilversum voor John Martin uit Hoek van Holland. Guus Zantingh spurtte zich naar een 3eplek en Leen Blom finishte als 6e. Bij de 60+ ontstond er al na 5 ronden een kopgroep van 3 renners hierbij sloot de Kampioen van Nederland Willem Hus een ronde later aan en deze kopgroep onder aanvoering van Arie Blomberg nam een ruime voorsprong op het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Arie Blomberg uit Keldichem voor Martin Pruijsers uit Pijnacker. John Tromp eindigde als 6e, Piet Rewijk als 10e en Ben de Bruin kwam als 13e over de streep.

Zondag 18 september waren de renners naar Nieuwegein getrokken om daar te starten op de Nedereindseberg. Vanaf het startschot bij de 68+ werd er volop gekoerst met als gevolg dat er na amper 3 ronden een kopgroep ontstond van 6 renners met daarbij Guus Zantingh. Zij werkten goed samen en bouwden een ruime voorsprong op en bleven buiten schot van het peloton. In de eindsprint was Guus Zantingh uit Mijdrecht duidelijk de sterkste van de 6 koplopers en behaalde een mooie overwinning. 2e werd Willem van Koetsveld uit Zeist en 3e was Piet Gruteke uit Rotterdam. Leen Blom eindigde als 11e. Na het startschot bij de 60+ ontstond er een kopgroep van 14 renners met daarbij Piet Rewijk en John Tromp. Halverwege de wedstrijd bestond de kopgroep nog uit 6 renners met daarbij John Tromp. De wedstrijd werd gewonnen door Arie Blomberg uit Keldichem, 2e werd Bert Bakker uit Zaandam en 3e eindigde John Tromp uit Kudelstaart. Piet Rewijk finishte als 11e.

Belofte maakt schuld
Stijn Ruijter startte op zondag 18 september in de ronde van Alphen aan de Rijn, met een oude afspraak; tijdens de Ronde van Uithoorn hielp Jason de Bruin uit Alphen, Stijn aan de overwinning in ruil voor de premies. In Alphen zouden ze de rollen omdraaien. Stijn pakte inderdaad diverse premies en moest tegen het eind van de wedstrijd vol aan de bak om de ontsnapte Amstelrenner Enzo Leijnze terug te halen. Ronde na ronde was het een kat en muis spel en twee ronden voor het eind werd hij eindelijk ingerekend. Het peloton viel daarop stil waarna Jason kon ontsnappen en naar de overwinning kon rijden. Stijn had te veel gegeven en moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Het wegseizoen zit er voor UWTC wielren weer bijna op. Er komen nog wel een paar wegwedstrijden en ook het NCK, Nederlands Club Kampioenschap,  in Dronten staat nog op het programma op zaterdag 1 oktober.

Lorena Wiebes uit Mijdrecht reed zaterdag 17 september als stagiare mee bij de Swaboladies. De damesploeg waarbij zij volgend seizoen een nieuwe stap in haar wielren ontwikkeling  zal zetten.  Rûntsje Tjûkemar, een klassieker over 120 kilometer om het Tjeukemeer, gold dit jaar als de afsluiting van het wielerseizoen voor het … Lees meer »