001 -Brouwer Transport

Topdrukte bij zonnige compostdag in Aalsmeer


Geplaatst op: 28 maart 2012

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval
Inwoners van de gemeente Aalsmeer hebben op zaterdag 24 maart weer massaal gratis compost opgehaald bij de milieustraat. De hele voorraad van 3100 zakken is opgegaan. Wethouder Ad Verburg en De Meerlanden gaven per inwoner 4 zakken van 20 liter compost als beloning voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. De Meerlanden verwerkt het organisch afval tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost.
Wethouder Verburg: ‘ Wat een drukte afgelopen zaterdag aan de Zwarteweg. Het is duidelijk dat onze inwoners het waarderen dat ze gratis vier zakken compost krijgen. Op deze manier is het kringetje rond; bewoners leveren gft afval in en krijgen er compost voor terug. De Meerlanden en de gemeente laten zo zien dat afval scheiden echt wat oplevert!'

Het begin van de lente, de tuin in
De lente is deze week officieel begonnen en het was prachtig weer afgelopen zaterdag. Dat was ook een reden dat veel mensen vier compostzakken ophaalden. Met dit mooie weer willen veel mensen immers in hun tuin werken. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. 

De Meerlanden laat auto's op bananenschillen rijden
De Meerlanden rijdt op uw afval! Hoe dat werkt? Bij De Meerlanden wordt groente-, fruit- en tuinafval verwerkt. Door een proces van vergisten en composteren worden van het gft-afval uit de genoemde gemeenten vijf nuttige producten gemaakt; vergisting levert groengas en CO2, composteren levert compost, warmte en water. Meer informatie over de toepassing van deze producten, waaronder hoe De Meerlanden auto's op bananenschillen laat rijden, is te vinden op www.meerlanden.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Topdrukte bij zonnige compostdag in Aalsmeer

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafvalInwoners van de gemeente Aalsmeer hebben op zaterdag 24 maart weer massaal gratis compost opgehaald bij de milieustraat. De hele voorraad van 3100 zakken is opgegaan. Wethouder Ad Verburg en De Meerlanden gaven per inwoner 4 zakken van 20 liter compost als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: