KDO vergeet winst te pakken in matige derby

Geplaatst op: 19 september 2016

Zonnige omstandigheden en deze op papier interessante streekderby zorgen voor veel supporters op het sportpark aan de Vuurlijn. Door vakanties en blessures begint Raymond de Jong met een zeer jeugdig elftal. Aanvoerder Timo Kas is de oudste speler met 26 jaar. Mathijs van Rijn en Joris Kortenhorst beginnen op de bank omdat ze niet 100% fit zijn. Blessures aan de rug en lies gooien roet in het eten. Op de rechterflank zijn er ook enkele wisselingen in de opstelling. Menno Lingeman begint op rechtsback, Dennis Pappot op het middenveld en de jonge Mika van der Weijden maakt zijn basisdebuut als rechtsbuiten.

De eerste vijf minuten zijn voor FC Aalsmeer. De ploeg van Marco Bragonje, voormalig Roda 23 trainer, zet KDO vroeg vast waardoor het opbouwen stroef gaat. Toch komt KDO in de 14e minuut op voorsprong. Na een vrije trap van Jim Klijn komt de bal bij Dennis Pappot. Dennis schiet de bal vervolgens beheerst kruiselings in de linkerbovenhoek. Grote vreugde bij het publiek en een mooie opsteker voor de jonge aanvaller. Na dit eerste kwartier gaat het spel beide kanten op. Enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Tim van Diemen leveren echter niets op voor FC Aalsmeer. De voorhoede van KDO verzet veel werk en zet de verdediging van FC Aalsmeer vroeg onder druk, waardoor ook zij niet aan degelijk opbouwen toekomen. Vlak voor rust een korte corner van Jim Klijn. De bal komt bij Joeri Stange terecht, helaas schiet hij met een harde pegel op de lat. In de rebound levert het niks op voor KDO.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, KDO kan niet uitlopen en FC Aalsmeer creëert geen grote kansen. Verder zijn er weinig noemenswaardige momenten, de derby lijkt dood te gaan bloeden. Raymond de Jong brengt in de 52e minuut Mathijs van Rijn in om zo de 2-0 te forceren en wat meer power voor het Aalsmeerse doel te krijgen. Maar ook Mathijs krijgt weinig kans om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken.

Het slotoffensief van Aalsmeer begint zo rond de 80e minuut. Maar het is KDO dat nog een grote kans krijgt. In de 83e minuut legt Jim Klijn na weer een gevaarlijke korte corner de bal bekwaam bij de tweede paal. Daar staat Joeri Stange helemaal vrij, helaas schiet de aanvaller voorlangs. De wedstrijd lijkt beslist, maar niets is minder waar. In de 94e minuut gaat Damian Veldman op avontuur, de verdediging van KDO vergeet in te grijpen, waardoor hij ongehinderd kan uithalen en met een laag schot alsnog de 1-1 kan aantekenen.

Een zware domper voor KDO. Kijkend naar het spelbeeld over de gehele wedstrijd was een overwinning terecht geweest. We vergaten echter de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Twee doelpunten scoren in drie wedstrijden past niet bij onze spelopvatting. Iedere wedstrijd worden veel kansen gecreëerd, maar de kansen worden nog weinig verzilverd. Met dit gelijkspel is KDO wel van de laatste plek af. Deze positie wordt nu alleen nog door MMO ingenomen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ASC uit Oegstgeest op het programma. Deze ploeg heeft tot nu toe vier punten behaald. Bij winst kan KDO afstand nemen van de onderste plekken en omhoog kijken naar de plek waar de ploeg hoort te staan.

Basisopstelling KDO: Tim van Diemen, Menno Lingeman, Timo Kas, Nick Smits, Michel Smits (79e Jurre Immerzeel), Jim Klijn, Bart Hoving, Dennis Pappot (65e Erik Verbruggen), Thijs Plasmeijer, Joeri Stange en Mika van der Weijden (52e Mathijs van Rijn).

Basisopstelling FC Aalsmeer: Jeremaih Veldman, Damian Veldman, Nick Sluijs, Richard de Vries, Mark Schut, Elias El Hadje, Barry Springintveld, Remigiusz Pasternak, Lennart Eberharter, Dani Calmez en Daryl Haime.

Zonnige omstandigheden en deze op papier interessante streekderby zorgen voor veel supporters op het sportpark aan de Vuurlijn. Door vakanties en blessures begint Raymond de Jong met een zeer jeugdig elftal. Aanvoerder Timo Kas is de oudste speler met 26 jaar. Mathijs van Rijn en Joris Kortenhorst beginnen op de … Lees meer »