001 - Escape TopBanner

Huidige N196 verdwijnt


Geplaatst op: 23 september 2016

De N196 tussen Uithoorn en Aalsmeer verdwijnt in zijn huidige vorm. Er komt een tweebaans busbaan en automobilisten hebben nog maar één rijstrook elke richting op. Kruisingen worden vervangen door rotondes en op verschillende stukken wordt een 30 kilometer-zone ingericht.

De vrijliggende busbaan komt tussen de kruising met de Fokkerweg (Haarlemmermeer) en de kruising met de Poelweg (Uithoorn) te liggen. In het tracé zijn vijf rotondes opgenomen. Bij vier rotondes rijdt de bus echter recht door de rotonde heen. Door over het middeneiland heen te rijden wordt de busrit voor de reiziger niet alleen sneller, maar ook comfortabeler. Alleen op de rotonde bij de Zwarteweg rijdt de bus met het verkeer mee.

Gisteren tekenden gemeente Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, Stadregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland de samenwerkingsovereenkomst voor de herinrichting. Het project is in nauwe samenwerking met deze partijen tot stand gekomen. De provincie Noord-Holland neemt de uitvoering van de busbaan op zich.

Begin 2017 is naar verwachting een aannemer geselecteerd en start de voorbereiding van uitvoering. Eerst wordt de busbaan aangelegd, in de loop van 2017. Volgens planning kunnen de eerste bussen in het voorjaar van 2019 over de nieuwe busbaan rijden.

Veilig fietsen

Naast de herinrichting van de N196 komen er ook betere fietspaden. Zo wordt er 1,5 km ontbrekend snelfietspad aangelegd, en wordt het fietspad over een lengte van 2.2 kilometer verbreed zodat het voldoet aan de laatste eisen. Ook komt er een fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug en een fietstunnel bij de Legmeerdijk.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Huidige N196 verdwijnt

De N196 tussen Uithoorn en Aalsmeer verdwijnt in zijn huidige vorm. Er komt een tweebaans busbaan en automobilisten hebben nog maar één rijstrook elke richting op. Kruisingen worden vervangen door rotondes en op verschillende stukken wordt een 30 kilometer-zone ingericht. De vrijliggende busbaan komt tussen de kruising met de Fokkerweg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: