Seizoenswisseling bij UWTC

Geplaatst op: 26 september 2016

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent een wisseling van het seizoen bij UWTC wielren. De wegtrainingen stoppen en de cyclocrosstrainingen gaan weer van start. Ook is het einde in zicht van de wegwedstrijden, en dit weekend is de eerste nationale veldrit alweer geweest. UWTC heeft een fanatieke groep veldrijders, maar er zijn ook renners die de baan opgaan of in de winter de conditie op pijl houden op de ijsbaan.

Ronde van de Uithof
Stijn Ruijter stond zondag 25 september aan de start bij de Ronde van de Uithof: naast de gelijknamige ijsbaan in Den Haag ligt een clubparcours met veel bochten en hoogteverschil. Een parcours dus voor aanvallers. En dat is Stijn wel toevertrouwd. Hij zat twee keer mee in een lange vlucht met een Amstelrenner: eerst met Enzo Leijnse en later met Daan Hoeks. Helaas liet het peloton niemand wegrijden. De lange vluchten waren voor Stijn wel genoeg om de leidersprijs te winnen: de meeste keren als eerste over de finish! In de eindsprint had Stijn nog wat energie over en pakte hij de derde prijs. Een mooi afscheid van zijn Nieuwelingentijd. Na 1 oktober wordt hij junior en wachten nieuwe avonturen....

Ook drie jeugdleden reden de ronde van de Uithof. Siem van Smoorenburg werd 10e bij categorie 2. Bij categorie 4 waren 2 renners ontsnapt, Mike Derogee won de sprint van het achtervolgende peloton en pakte net als Stijn de derde plaats. Lars Hopman maakte zijn debuut bij een KNWU wedstrijd. En Lars reed netjes naar de 15e plaats in cat. 4.

België
Jeugdlid Duuk van der Haagen heeft zondag een wedstrijdd in Geel - Winkelomheide (België) gereden. Eerst een tijdrit van 1400m waar hij 11e werd.
Duuk had er geen lekker gevoel over en zou dus vol gaan in het criterium. In het criterium reden heel wat Belgische toppers mee. Vanaf de start ging het dan ook direct hard. Er zat in het parcours nog een stuk vals plat, wat het behoorlijk zwaar maakte. Duuk was hier wel wat in zijn voordeel met zijn lichtere verzet. Na 2 rondes vol op kop wilde er niemand overnemen, dit werd hij zat en demarreerde op het stuk omhoog. Hierdoor brak het peloton en 8 andere renners konden volgen. Doordat er niet goed samengewerkt werd verrichte Duuk weer veel werk. Duuk probeerde nogmaals 2 keer om weg te komen, maar werd weer teruggepakt. In de sprint die Brian Lambrechts won pakte Duuk de 8e plek. Met een gemiddelde van 35km/uur en met een zeer tevreden gevoel mocht hij weer terug naar NH.

Veteranen
Zaterdag 24 september hebben de veteranen 68+ en 60+ van UWTC Leen Blom, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh hun seizoen afgesloten met een wielerwedstrijd in Rotterdam. Bij de 68+ waren er enkele kleine schermutselingen maar na 10 ronden werd er volop gedemarreerd, maar het duurde tot de 14 ronde dat de plaatselijke favoriet Piet Gruteke er alleen vandoor kon. Hij bouwde een ruime voorsprong op. Met nog 6 ronden te gaan sprongen er 3 renners weg uit het peloton met daarbij Leen Blom, deze drie bleven buit schot van het peloton, maar wisten de koploper niet te achterhalen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam, 2e werd Leo de Vet uit Koedijk en Leen Blom uit Uithoorn behaalde een mooie 3eplek. Na het startschot van de 60+ bleef het de eerste ronden rustig in het peloton. Daarna werd erop volop gedemarreerd maar niemand kreeg de ruimte. Pas na drie kwart van de wedstrijd wisten er drie renners onder aanvoering van Arie Blomberg uit het peloton te ontsnappen en zij kregen een kleine voorsprong maar werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door de animator van de wedstrijd Arie Blomberg uit Keldichem, 2e werd Martin Pruijsen uit Pijnacker. John Tromp finishte als 8e en Piet Rewijk kwam als 13e over de streep.

Grote prijs Cees Sint Nicolaas
Ondertussen begon op zondag in Dordrecht de eerste nationale veldwedstrijd. Een droog en hard parcours zorgde voor snelle wedstrijden. Bij de amateurs/sportklasse maar liefst 5 UWTC leden aan de start. Tommy Oude Elferink had pech, want problemen met zijn fiets zorgde ervoor dat hij in de eerste ronde al uitviel. Bas de Bruin kon mee in de kop van de wedstrijd en werd heel netjes zesde in dit grote deelnemersveld. Bart de Veer en Luuk van Vliet moesten beide achteraan starten en stoomde op vanuit het achterveld en maakte het elkaar nog lastig in de laatste fase van de wedstrijd. Bart wist zijn kleine voorsprong op Luuk nipt te behouden: Bart 25e en Luuk 26e. Dennis Moolhuijsen had problemen met een vastgeslagen ketting, maar kon de wedstrijd wel vervolgen nadat de ketting weer tussen het voorblad en trapas uit was. Voor Dennis een 60e plaats.

Lorena Wiebes waagde zich na een zeer geslaagd wegseizoen ook weer in het veld. Lorena eindigde als vierde junior dames en dat was weer een mooi begin. Vanaf woensdag 28 september starten de cyclocross trainingen weer bij UWTC.

Stage bij UWTC
Lorena Wiebes volgt aan het Johan Cruijff college de opleiding sport en coaching. Zij zal voor haar opleiding stage gaan lopen bij UWTC. UWTC is onlangs officieel SBB leerbedrijf geworden en olv clubtrainer Sjon vd Berg zal Lorena zich het komende jaar gaan bekwamen in het geven van trainingen.

NCK
Zaterdag 1 oktober zullen er twee UWTC ploegen aan de start staan bij het NCK (Nederlands Club Kampioenschap) in Dronten.
De jeugdploeg start om 10.28 uur. Helaas heeft Sven Buskermolen deze week zijn sleutelbeen gebroken en moet dus noodgedwongen langs de zijlijn staan. Romy, Danny en Duuk zullen vooral voor de ervaring gaan. De B-ploeg start om 11.26 uur en in deze klasse gaan 49 ploegen van start. Lorena, Armando, Niels en Ian gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen. We wensen de UWTC deelnemers in ieder geval veel succes.

Gentlemansrace Ad Fiege memorial
Zondag 9 oktober sluiten de leden het wegseizoen met een koppeltijdrit van ongeveer 12 km. Na afloop is er een maaltijd en zullen de prijzen worden uitgereikt. Er kan in 4 categorieën worden ingeschreven: jeugd&ouder, dame&heer, dames, licentiehouder&gentleman. Waarbij de gentleman geen wedstrijdlicentie mag hebben. Meer informatie staat op www.uwtc.nl/wielren

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent een wisseling van het seizoen bij UWTC wielren. De wegtrainingen stoppen en de cyclocrosstrainingen gaan weer van start. Ook is het einde in zicht van de wegwedstrijden, en dit weekend is de eerste nationale veldrit alweer geweest. UWTC heeft een fanatieke … Lees meer »