Vinkeveen: Slordig Vinken wint toch

Geplaatst op: 2 oktober 2016

Foutjes

Nog altijd is Emese Kroon geblesseerd, zodat Dirk van der Vliet opnieuw een beroep zou doen op Danique Pauw. Deze inmiddels Weespse speelster uit het tweede begon samen met Joyce Kroon, Jelle Mul en Gideon Leeflang in de verdediging, terwijl Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Mark de Haan en Rutger Woud het Vinkeveense aanvalskwartet vormden.

Ondanks een snelle voorsprong kwam de door het Kindermodehuis gesponsorde thuisploeg maar niet goed op gang. Diverse plaatsfoutjes en defensieve slordigheidjes hielden de bezoekers in het spoor. Met doelpunten van Annick Stokhof (drie maal), Jelle Mul, Gideon Leeflang en Danique Pauw gingen beide teams bij 6-6 de rust in.

Gouden wissels

Ook in het tweede part kwam De Vinken maar matigjes op gang. De onderaan staande Enkhuizers namen zelfs brutaal de leiding, omdat de Vinkeveners bleven volharden in hun slordigheidjes.

Pas op 8-10, een kwartier voor tijd, kwam de thuisploeg echt op gang.
Na de 7-7 van Mark de Haan en de 8-9 van Annick Stokhof doorbrak Joyce Kroon de ban: 9-10, gevolgd door een treffer van Jelle Mul: 10-10.

Vervolgens bracht Van der Vliet ook nog de reserves Jerom Stokhof en Eva Hemelaar in het veld. Beiden waren binnen enkele minuten trefzeker. En nadat Jelle Mul drie minuten voor tijd ook nog 13-10 maakte was het pleit beslecht. Twee tegendoelpunten van DTS brachten de eindstand nog wel op 13-13, maar de punten bleven uiteindelijk toch in Vinkeveen.

Op de foto de Vinkenselectie 1617:

V.l.n.r.: Dirk van der Vliet (trainer-coach), Gideon Leeflang, Jelle Mul, Mark de Haan, Rutger Woud, Emese Kroon, Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Joyce Kroon

Afgelopen zaterdag deden de Vinkeveense korfballers goede zaken. Door zelf de volle winst te behalen in de wedstrijd tegen het bezoekende DTS uit Enkhuizen en door de winst van buurvereniging Atlantis op concurrent Gemini komt De Vinken op een gedeelde tweede plaats in de poule. Foutjes Nog altijd is Emese … Lees meer »