CSW doet zichzelf tekort

Geplaatst op: 3 oktober 2016

Waarschijnlijk dacht coach Servinus na de 5-1 overwinning van de week ervoor: ‘Never change a winning team’, want dezelfde elf spelers stonden in de basis bij CSW tegen De Meern. Zijn ploeg had zeker het eerste uur ook het beste van het spel, waardoor het gelijkspel na afloop meer aanvoelde als twee punten verloren dan 1 gewonnen.

De weergoden waren spelers en bezoekers weer gunstig gezind deze eerste dag in oktober. Heerlijk droog en zonnig en de windsterkte viel ook mee. Prima weer voor een lekkere pot voetbal. CSW had er veel zin in en nam gelijk het initiatief. De buitenspelers Bram Bode en Dave Cornelissen kwamen regelmatig goed door over de flanken, maar de scherpte ontbrak om de score te openen. Middenvelder Menno van der Leeden veroverde na een half uur de bal op het middenveld en schonk de hardwerkende Kevin Blom de gelegenheid voor een afstandsschot welke een paar meter over het doel scheerde. Een paar minuten daarna kopte de strak gedekte spits Vincent van Hellemondt de bal knap op doel, welke door de foutloos keepende Martijn Smorenburg net onder de lat vandaan tot corner werd getikt. In de laatste fase van de eerste helft sneed De Meern twee keer gevaarlijk door het midden van de defensie van CSW heen. In beide gevallen liet de afwerking te wensen over en verdween de bal naast het doel van de weinig op de proef gestelde doelman Jordy Wens.

In de tweede helft stond Guus Verhoef in het veld voor de licht geblesseerde Bram Bode en bij De Meern Kocak Beytullah voor Erik Breedveld. CSW bleef de bovenliggende partij, maar het lukte niet om dit in doelpunten uit te drukken. Coach Servinus besloot in minuut 62 om de verdienstelijk spelende Menno van der Leeden te vervangen door de van een liesblessure teruggekomen Berry Kramer. Beide invallers lieten zich zien. Na goed voorbereidend werk van de veel opkomende rechtsback Oscar Leune maakte Guus Verhoef de bevrijdende treffer met een diagonale schuiver, 1-0. Een paar minuten daarna probeerde Berry Kramer hetzelfde op aangeven van doelpuntenmaker Guus Verhoef. Zijn schot belandde echter naast het doel. Er volgde nog twee wissels. Bij De Meern kwam Sven van Doorn voor Stijn Siepman en bij CSW Mike Cornelissen voor Vincent van Hellemondt. Net als Louis Suarez rommelde Mike zich het strafschopgebied in waar hij zich in de drukte vastliep. De vragende blik naar de soeverein leidende scheidsrechter Heek haalde niets uit. Hij volgde ook de regels toen Kevin Blom na een blessurebehandeling eerst het veld moest verlaten om – helaas voor CSW – te laat terug te keren. Zijn persoonlijke tegenstander Jordy Martens werd namelijk niet meer gedekt. Hij nam na een hoekschop in het strafschopgebied knap met rechts aan en schoot nog knapper hard met links de bal tegen de touwen, 1-1. Een paar minuten na zijn treffer werd de doelpuntenmaker van De Meern licht geblesseerd vervangen door Noah Petersen. Geen van beide teams verdiende in de laatste tien spannende minuten van de wedstrijd een overwinning, dus deelden ze uiteindelijk de punten.

Uitslag CSW-De Meern 1-1

Opstelling CSW

Jordy Wens, Oscar Leune, Jelle van den Bosch, Nick van Asselen, Elroy Baas, Erik Mulder, Menno van der Leeden (62. Berry Kramer), Kevin Blom, Vincent van Hellemondt (70. Mike Cornelissen), Dave Cornelissen, Bram Bode (46. Guus Verhoef).

Waarschijnlijk dacht coach Servinus na de 5-1 overwinning van de week ervoor: ‘Never change a winning team’, want dezelfde elf spelers stonden in de basis bij CSW tegen De Meern. Zijn ploeg had zeker het eerste uur ook het beste van het spel, waardoor het gelijkspel na afloop meer aanvoelde … Lees meer »