Pittige start voor Atalante MB1

Geplaatst op: 3 oktober 2016

Monza uit Monster en Limes uit Vleuten. Het is wel allemaal ver rijden maar de ouders rijden graageen stukje verder door voor deze wedstrijden op het hoogste niveau.

De eerste wedstrijd in en tegen Utrecht ging helaas met 4-0 verloren, setwinst was zeker mogelijk,maar zo’n eerste wedstrijd in een hal waar 18 volleybalvelden in liggen wakkert de zenuwen wel een beetje aan.

VollinGo heeft een goede jeugdopleiding waarbij John Stubbe van dames 1 tot mc1 alle toppers onder handen neemt, een garantie om spelsystemen van hoog niveau er bij de jeugd al in te brengen.

Na het eerste fluitsignaal van Max Bouwman gingen de teams er vol voor. Aanvallend en blokkerend waren we bij de les en konden goed bij blijven.

Een 21-23 achterstand betekende de 2e time-out voor Atalante, waarna de meiden heel knap het eerste punt voor mb1 binnenhaalden met een 25-23 overwinning.

Vrolijkheid alom en weinig concentratie aan het begin van de eerste set veroorzaakten teveel eigen fouten,waardoor Atalante al snel tegen een 4-13 achterstand aankeek, veel foute services en aanvalsfouten vroegen om een donderspeech van Frans, waarna het team nog wist terug te komen tot uiteindelijk 15-25.

De derde set ging weer als de 1e set, goed spel van Atalante met servicedruk en mooie aanvalspunten zorgden voor een gelijkopgaande set. 20-19 voorsprong, time-out van VollinGo, nu geen fouten maken en afmaken die set.

Maar helaas, een foutservice op een cruciale stand en een snoeiharde service van VollinGo in het hoekje op de stand

23-24 brachten helaas geen 2e setwinst voor Atalante.

De druk was eraf bij VollinGo en het geloof een beetje weg bij Atalante. De tegenstander kon nu laten zien waarom ze 2 x 2 uur trainen in de week. 12-25 in de 4e set en dus 1-3 verlies deze wedstrijd.

Het is vrijdag 30 september, we krijgen VollinGo uit Gouda op bezoek. Dat is 1 van de mooie dingen van Hoofdklasse spelen, we krijgen allemaal nieuwe tegenstanderswaar we nog nooit eerder tegen gespeeld hebben, zoals ook Taurus uit Houten, vv-Utrecht, Monza uit Monster en Limes uit Vleuten. Het is wel … Lees meer »