Matige streekderby tussen KDO en Ouderkerk eindigt onbeslist

Geplaatst op: 25 maart 2012

Voor KDO 1 stond afgelopen zondag de streekderby tegen Ouderkerk op het programma. Na drie nederlagen op rij, snakten de Kwakelaars duidelijk naar een goed resultaat deze middag. Trainer Raymond de Jong kon deze middag weer een beroep doen op de herstelde Jochem Kok, terwijl Bart-Jan van der Jagt en Ferdi Rademakers verhinderd waren.

In het eerste kwartier van de wedstrijd voerde KDO duidelijk de boventoon en kwam na tien minuten spelen verdiend op voorsprong. Uit een corner van Ronnie Oltshoorn, kon aanvoerder Sven Vlasman, na een slimme loopactie, de 1-0 bij de tweede paal binnenkoppen. In het verloop van de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer, maar gescoord werd er niet meer. In de 37e minuut kreeg KDO de mooiste kans van de wedstrijd. Via Jochem Kok en Ronnie Oltshoorn kwam de bal uiteindelijk terecht voor de voeten van Joeri Stange. Op onverklaarbare wijze maaide Joeri half over de bal heen en ging zijn inzet, vrij de keeper, naast het doel.

In het begin van de tweede helft was snel te zien dat Ouderkerk er na rust een stapje bovenop deed. KDO ontsnapte in de 50e minuut aan de gelijkmaker, maar in de 55e minuut was het wel raak voor Ouderkerk. Ter hoogte van het zestienmetergebied kreeg de Ouderkerkse aanvaller teveel ruimte en kon de bal fraai in de linkerbovenhoek leggen, 1-1. Na deze gelijkmaker werd het positiespel aan beide kanten er niet beter op, zodat zowel KDO als Ouderkerk loerden op het ene kansje wat wellicht zou komen. KDO bracht Sjors Kas en Jelle de Jong nog binnen de lijnen om een overwinning te forceren, maar uiteindelijk werd er door beide teams niet meer gescoord.

Door dit gelijkspel blijft KDO op de vijfde plaats op de ranglijst staan. Volgende week zondag speelt het eerste om 14:30 uur uit de uitwedstrijd tegen Ankaraspor. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark Middenmeer in Amsterdam.

KDO 2 toont ambities en verslaat Ouderkerk
Na de zwaarbevochten 2-1 overwinning van vorige week tegen Swift, speelde het tweede vandaag een thuiswedstrijd tegen Ouderkerk. De Ouderkerkers bivakkeren in de onderste regionen van het klassement, terwijl de Kwakelaars nog volop meestrijden om het kampioensschap in de derde
klasse E.

In de eerste helft werd er aan beide kanten onrustig gevoetbald, waardoor zowel KDO als Ouderkerk amper gevaarlijk kon worden. Na een half uur spelen brak de wedstrijd open, toen linksbuiten Rick Kruit met een voorzet Elton Shehu op zijn hoofd wist te bereiken. Elton aarzelde geen moment en kopte fraai de 1-0 tegen de touwen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij Ouderkerk in het eerste kwartier twee goede kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen. Echter hield de verdediging onder leiding van de goed keepende Kevin ten Brink stand. In de 70e minuut kwam het tweede tot grote opluchting op een 2-0 voorsprong, nadat Elton Shehu Rick Kruit wist te bedienen. Kruit schoot vervolgens koelbloedig oog-in-oog met de Ouderkerkse doelman raak. Vijf minuten later was het opnieuw Rick Kruit die zich liet gelden. Uit een prima voorzet van Patrick van de Nesse, kon Rick de 3-0 binnen koppen. Het verzet van Ouderkerk was nu definitief gebroken, zeker toen Martin Bax in de 80e minuut op aangeven van Paul Hogerwerf de 4-0 binnenschoot, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende.

Al met al een nuttige overwinning van het tweede tegen Ouderkerk. Door de driepunter van de Kwakelaars en het gelijkspel van NFC.Brommer tegen Buitenveldert, is KDO één plek gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Met één punt achterstand op AGB en één punt voorsprong op NFC/Brommer gaat het tweede nog drie zeer interessante ontmoetingen tegemoet. Te beginnen op zondag 15 april in Aalsmeer tegen RKAV 2.

Voor KDO 1 stond afgelopen zondag de streekderby tegen Ouderkerk op het programma. Na drie nederlagen op rij, snakten de Kwakelaars duidelijk naar een goed resultaat deze middag. Trainer Raymond de Jong kon deze middag weer een beroep doen op de herstelde Jochem Kok, terwijl Bart-Jan van der Jagt en … Lees meer »