De Vinken A1 overtuigend naar kampioenschap

Geplaatst op: 10 oktober 2016

Genietend van een heerlijk ochtendzonnetje werd het talrijke publiek bij De Vinken A1 getrakteerd op een bliksemstart. Het team dat dit seizoen in de shirts van Jumbo Vinkeveen speelt, startte zeer voortvarend. Binnen twee minuten waren het Finn Kroon en Deena Dankelman die de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zetten. Een betere start konden de coaches Frank Dankelman en Joyce van Wijk zich niet wensen. Tegenstander SDO A2 was overdonderd, maar herpakte zich snel. Ze kenden geen angst voor de Vinkeveense ploeg die eigenlijk al kampioen was. Doel van de Vinkeveners was om alleen kampioen te worden. Een gelijkspel of (nog liever) een overwinning zou daar genoeg voor zijn.

Maar zoals gezegd, SDO liet zich niet kennen en nam enkele minuten later zelfs brutaal de leiding: 2-3. Een gelijkopgaande strijd ontspon zich. De Vinken was gezien het spelbeeld wel de betere ploeg, maar de precisie van de eerste minuten ontbrak. Finn Kroon bracht de ploegen weer op gelijke hoogte via een van de vele Vinkeveense afstandsschoten. Toen Dylan Bras een minuut later onder de korf zijn tegenstander verschalkte, leek het erop dat De Vinken de touwtjes weer in handen nam. Maar het liet vooralsnog na door te drukken.

De bal ging wel snel rond, maar de passing en het schot waren niet optimaal. Na tien doelpuntloze minuten waren het de bezoekers die daar gebruik van maakten: 4-4. De ploegen stonden weer op gelijke hoogte. Dat zou echter de laatste keer zijn. De Vinkeveners waren op dit voor hun vroege tijdstip wakker geschud en liepen via Lotte Bouwman en wederom Finn Kroon - na een prima onderschepping van Timo Pronk - uit naar 6-4. Bijna had Dylan Bras in de laatste minuut voor rust de tegenstander de genadeklap toegebracht, maar de fraaie kans werd net gemist.

Na rust een zelfde beeld. De Vinken was de betere ploeg, maar de bezoekers gaven zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Zeker niet toen het na een paar minuten kwam tot 6-5. Het Vinkeveense antwoord liet niet lang op zich wachten. In de eerste de beste tegenaanval liep Shannon Pothuizen haar tegenstandster voorbij en rondde fraai af: 7-5. De thuisploeg raakte eindelijk op stoom en via Lotte Bouwman, Timo Pronk en Lisa van Diemen liep het snel uit naar 10-5. De strijd was gestreden. De ploeg uit Kamerik vocht voor wat het waard was en scoorde af en toe nog wel, maar De Vinken was gewoon een maatje te groot en liet bovenal zien dat het over meerdere schijven gevaarlijk was. Shannon Pothuizen, Deena Dankelman, Dylan Bras en Finn Kroon brachten de stand met nog vijf minuten te gaan op 14-7. Inmiddels waren Ravi Brokhoff en Fenne Claassen in de ploeg gekomen en ook zij zorgden voor dreiging. De thuisploeg had het mooiste voor het laatst bewaard. Een prachtige, maar jammer genoeg onbewuste, tipbal van Bart van Eenennaam op Lisa van Diemen werd door laatstgenoemde fraai afgerond. Het laatste fluitsignaal klonk bij 15-9. De thuisploeg kon een feestje gaan vieren. Het kampioenschap was nu echt een feit.

Genietend van een heerlijk ochtendzonnetje werd het talrijke publiek bij De Vinken A1 getrakteerd op een bliksemstart. Het team dat dit seizoen in de shirts van Jumbo Vinkeveen speelt, startte zeer voortvarend. Binnen twee minuten waren het Finn Kroon en Deena Dankelman die de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zetten. … Lees meer »