Atlantis B1 geeft de buren niets cadeau

Geplaatst op: 10 oktober 2016

Nu is extra stimulans in wedstrijden tussen KV Atlantis en De Vinken voor beide verenigingen nooit echt nodig, want beiden willen maar wat graag winnen. Deze wedstrijd beloofde dan ook opnieuw een leuke te worden want Atlantis B1, met als sponsor Mollers Waterwerken Mijdrecht, zou zich zeker niet zomaar gewonnen geven. De eerste wedstrijd op 10 September werd door Atlantis met 7-14 verloren doordat Atlantis B1 in die wedstrijd met name in de tweede helft de kansen liet liggen en De Vinken B1 deze wel goed wist te benutten. Deze wedstrijd zou het echter helemaal anders gaan…

Atlantis B1 startte brutaal en kwam op een 0-2 voorsprong door twee prima uitgespeelde afstandschoten. De Vinken hadden dit niet verwacht en moesten even wennen aan het idee, maar kwamen terug tot 2-2 en daarna zelfs op een 4-2 voorsprong. Zou Atlantis B1 dan vergeten zichzelf te belonen voor het tot dan prima spel? Nee hoor er werd een tandje bijgeschakeld en de achterstand werd omgebogen naar een 4-5 voorsprong door prima aanvallen en strak verdedigen. Atlantis B1 wist de kleine voorsprong niet heel lang vast te houden, maar na de gelijkmaker liepen ze toch opnieuw uit naar een 5-7 score door een goed benutte korte kans en een prima afstandschot. Voor rust kon De Vinken nog een puntje mee scoren waardoor  de ruststand op 6-7 terecht kwam.

Het spelverloop gaf aan dat er zeker kansen waren voor Atlantis B1 om hier de volledige winst mee te pakken en de coaches hebben in de rust het team dan ook meegegeven vol te houden met de prima verdediging en te proberen nog iets meer aanvallend te brengen.

Tijdens de tweede helft was het opnieuw Atlantis dat sterker uit de startblokken kwam en uitliep naar een 6-8 voorsprong. De Vinken kwamen nog iets dichterbij door op een stand van 8-9 te komen, maar vandaag ging de sterk spelende Atlantis B1 dit echt niet meer uit handen geven. Er werd nog even extra aangezet en de voorsprong werd uitgebouwd tot 8-10. Toch kwam De Vinken weer dichterbij tot 9-10, maar zoals gezegd Atlantis B1 was niet van plan zonder de winst het veld af te komen en maakte daarom met een eindstand van 9-11 een einde aan het idee van De Vinken dat er vandaag iets te halen viel.

Atlantis B1 sleepte de zeer terechte overwinning over de streep door samen vol te houden en geconcentreerd te blijven korfballen. Op naar de zaalcompetitie waar de stijgende lijn in het spel verder uitgebouwd kan worden!

Uiteraard de felicitaties voor De Vinken B1 met het behaalde kampioenschap, ook jullie succes in de zaalcompetitie.

De Vinken B1 was voor de wedstrijd begon reeds kampioen, maar had duidelijk laten blijken maar wat graag tegen buurvereniging KV Atlantis ervoor te willen zorgen dat zij dit niet mogelijk nog zouden moeten delen met Tempo. Dit team kan namelijk nog gedeeld kampioen worden met De Vinken. Nu is … Lees meer »