Geslaagde oefenzaterdag voor De Vinken A1

Geplaatst op: 26 maart 2012

Afgelopen zaterdag straalde zon op volle kracht en er waaide een licht briesje. Daardoor voelde het een klein beetje fris aan langs de kant. Er stonder voor De Vinken A1 twee oefenwedstrijden op het programma: HKC A1 en "angstgegner" DSO A1 (deze ploeg won in de zaal twee keer van De Vinken).

De Vinken begon goed aan de wedstrijd tegen het Utrechtse HKC en kwam al snel op voorsprong. Een afstandsschot van Mark de Haan werd snel opgevolgd door een wegtrekbal van Annick Stokhof: 2-0. HKC A1 liet zien zeer gevaarlijk te kunnen zijn met afstandsschoten 2-1. De Vinken bleef verzorgd korfballen en liet zich niet gek maken door de Utrechtenaren. Een afstandsschot van Emese Kroon betekende de 3-1. Maar de door Makelaardij Witte gesponsorde Vinkeveners konden niet echt los komen van HKC A1, ondanks een vrije bal van Annick Stokhof, een afstandstreffer van Jelle Mul en een benutte strafworp van Mark de Haan. HKC kwam via afstandsschoten terug in de wedstrijd: 6-5. De goed spelende Jelle Mul wist vervolgens een doorloopbal te scoren 7-5 en de ruststand werd door Pascal Hoogeboom naar 8-7 getild.

In de tweede helft komen de reserves uit de B1, Dorien Verbruggen en Robbin v.d. Vliet, na elkaar het veld in. HKC A1 begon zeer goed aan de tweede helft en overrompelde De Vinken een beetje. Alleen een afstandsschot van Eva Hemelaar kon de stand nog draaglijk maken 9-11. De equipe van makelaardij Witte ging vol op de aanval spelen en bleef geduldig combineren. Een kansje van Pascal Hoogeboom en een knappe wegtrekbal van Mark de Haan (11-11) zorgden weer voor een beetje spanning.
De Vinken nam het initiatief weer over en kwam via Emese Kroon op voorsprong door een benutte strafworp: 12-11. Pascal Hoogeboom scoorde een afstandsschot 13-12 en Mark de Haan een doorloopbal 14-12. De jarige Kevin van Vliet kwam in het veld voor Hoogeboom. Alleen Jelle Mul kon nog een score laten noteren, een doorloopbal 15-12. De slotfase werd nog spannend omdat door de vele wisselingen in het veld, HKC A1 nog kansen zag. Uiteindelijk konden boekte De Vinken een mooie overwinning: 15-14.

De tweede wedstrijd was tegen het Alkmaarse DSO A1. Deze ploeg won in de zaal twee keer van De Vinken. Ondanks de vermoeide benen en lichte ongemakken, wisten de Vinkenjunioren het nog wel op te brengen om vol gas te gaan tegen DSO A1, om zo hun revanche te behalen. Helaas kon Kevin v Vliet niet langer reserve zijn, daarom was een gastspeler uitgenodigd voor deze wedstrijd, Gerwin Hazeleger.
DSO A1 werd volledig overlopen en het ene na het andere mooie doelpunt viel te bewonderen. In de eerste helft liet De Vinken geen spaan heel van de tegenstanders: 10-1 ruststand. Gerwin Hazeleger kwam na de rust het veld in en ook Annick Stokhof en dat maakt de A1 zeker niet zwakker. Uiteindelijk wonnen de Wittejunioren deze revanchewedstrijd met 17-7.

Komende week speelt de Vinken A1 op dinsdag en donderdag twee volgende oefenwedstrijden tegen respectievelijk De Corvers en Atlantis.

Afgelopen zaterdag straalde zon op volle kracht en er waaide een licht briesje. Daardoor voelde het een klein beetje fris aan langs de kant. Er stonder voor De Vinken A1 twee oefenwedstrijden op het programma: HKC A1 en "angstgegner" DSO A1 (deze ploeg won in de zaal twee keer van … Lees meer »