Belabberde eerste helft nekt VZOD/FIQAS

Geplaatst op: 11 oktober 2016

Na het eerste puntverlies van vorige week zaterdag trad VZOD nu als gastheer aan voor koploper en kampioenskandidaat Twist. De Kudelstaarters namen het gastheerschap wel erg letterlijk want het leek of vanaf het eerste fluitsignaal de rode loper uitgelegd werd. Na zes minuten keek het team van trainer/coach Cor Loef – die kort daarvoor op geleende schoenen een invalbeurt als scheidsrechter had gedaan (zie foto) –  tegen een 0-3 achterstand aan. Het zichtbaar op elkaar ingespeelde Twist heerste in de korfzone en kon zo naar hartenlust aanleggen en de korf van VZOD langdurig belegeren. Het is een zeer snelle en gretige ploeg, komen snel in positie en pakken vervolgens een goede rebound. Zoals VZOD al gelijk merkte was de tegenstander gebrand op een overwinning, terwijl bij de Kudelstaarters het vertrouwen er niet vanaf droop. VZOD wist niet veel persoonlijke duels te winnen en stelde aanvallend te weinig  tegenover hun vijf/zes-bals-aanvallen. Het dynamische Twist ging ondertussen door met een marge opbouwen voor het geval VZOD ook wakker zou worden. Na 10 minuten stond er dan ook een terechte 0-5 op het scorebord. Een minuut later was het dan eindelijk VZOD die de korf vond: Wouter Vermeulen knalde van afstand raak. Hein van Leeuwen voegde hier later nog een treffer aan toe na een lekker pasje van broer Chiel: 2-5. De supporters van VZOD roken weer kansen en begonnen zich langs de lijn weer te roeren. Trainer Loef wilde meer power en voerde een tactische wissel door: meer fysiek onder de korf en dus meer rebound. Wouter Vermeulen werd geslachtofferd ten faveure van de oersterke Thomas van der Zwaard. Uiteindelijk had dit, in doelpunten, niet het gewenste resultaat en was het juist Twist dat hun score opvoerde en naar 2-9 tilde. Dit was tevens de ruststand en VZOD kon met het schaamrood op de kaken de kleedkamer gaan opzoeken.

Onder deze heerlijke weersomstandigheden was twee treffers met de rust ver onder de maat, maar ook het spelbeeld gaf niet veel vertrouwen voor de tweede helft. Alhoewel een donderspeech van trainer Loef nog wel eens verhelderend kon werken. VZOD presteert het immers bijna wekelijks om niet scherp aan een wedstrijd te beginnen en kon dus weer rekenen op peptalk van de trainer. Na rust tapte VZOD inderdaad uit een ander vaatje, er werd strijd geleverd en er was meer overleg in de aanval. Door doelpunten van Josine Verburg (die net als van de Zwaard dit seizoen nog maar twee trainingen in de benen heeft), Alyssa te Riele en Chiel van Leeuwen was de score voor VZOD na zes minuten in de tweede helft verdubbeld: 5-11. Maar zo gauw VZOD scoorde, zette Twist daar weer een treffer tegenover. Dus echt dichterbij kwam VZOD/FIQAS helaas niet. Het veldspel gaf echter weer hoop op betere tijden. VZOD maar ook Twist scoorden er lustig op los en zo verliep de score van 8-14 naar 10-16. Het verschil van zes doelpunten hielden de beide teams keurig in stand. Trainer Loef bracht Hanna Viet in voor Dineke de Boer om zo meer dreiging en hiermee kansen te creëren. Aan VZOD-zijde zaten er na rust mooie goals bij maar een echte wedstrijd werd het niet meer.  De scheidsrechter was op discutabele momenten ook niet op de hand van VZOD, maar dit had deze middag geen enkele invloed op het resultaat. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd via 13-19 op 15-21. Een eindstand waar helemaal niets op af te dingen viel, maar hopelijk gaat VZOD volgende week vanaf de start verder met deze tweede helft in het achterhoofd. Trainer/coach Loef na afloop: “Ook dit weekeinde zijn we weer vergeten de eerste helft te spelen. We beginnen slap, geen binding met elkaar en daardoor geen totaalinzicht en grip op de wedstrijd. Maar als we aanstaande zaterdag de laatste veldwedstrijd tegen VIOS goed afsluiten heb ik zeker nog steeds alle vertrouwen in deze ploeg.  Als zij dat ook hebben, gaat het zeker lukken.” De wedstrijd tegen VIOS zal om 16.00 uur in Willemstad plaatsvinden. Hopelijk herpakken de Kudelstaarters zich in deze laatste veldwedstrijd zodat ze met een goed gevoel aan de belangrijke zaalcompetitie beginnen.

Na het eerste puntverlies van vorige week zaterdag trad VZOD nu als gastheer aan voor koploper en kampioenskandidaat Twist. De Kudelstaarters namen het gastheerschap wel erg letterlijk want het leek of vanaf het eerste fluitsignaal de rode loper uitgelegd werd. Na zes minuten keek het team van trainer/coach Cor Loef … Lees meer »