De Vinken buigt voor koploper

Geplaatst op: 15 oktober 2016

Dirk van der Vliet begon ook deze week met Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Mark de Haan en Rutger Woud in de aanval. Joyce Kroon, Danique Pauw, Gideon Leeflang en Jelle Mul begonnen in de Vinkendefensie.
Al binnen een kwartier was duidelijk dat De Vinken het erg moeilijk zou krijgen. Reeuwijk speelde frivool en vrijuit en kwam snel en makkelijk tot schot en tot scoren. Pas na twintig minuten kon de thuisploeg iets terug doen; Mark de Haan maakte 1-4. Joyce Kroon verzorgde de 2-5 en Danique Pauw maakte kort voor rust 3-9. Met een duidelijke 3-10 achterstand zochten de Vinkeveners onthutst de thee op.

Beter

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Een overheersend Reeuwijk, dat zonder problemen op de kampioenstitel lijkt af te stevenen. Ook de Vinken moest er aan geloven. Weliswaar scoorde de thuisploeg iets beter, een dubbel aantal doelpunten in vergelijking met de eerste helft; het was niet genoeg om de tien volgende Reeuwijkse treffers teniet te doen. Voor De Vinken scoorden Jelle Mul, Mark de Haan, Joyce Kroon, Annick Stokhof, Rutger Woud en de tien minuten voor tijd ingezette Jerom Stokhof.

Door dit resultaat gaat De Vinken op plek drie het zaalseizoen tegemoet, één punt achter de nummer 2, het Goudse Gemini. De komende weken kennen de korfballers een oefenperiode als voorbereiding op de zaalcompetitie, die 12 november van start gaat.

In de laatste veldwedstrijd van het najaarsseizoen kreeg de Vinkeveens korfbalformatie het bovenaan staande Reeuwijk op bezoek. Reeuwijk wint haar wedstrijden gemiddeld met 20-10 en ook afgelopen zaterdag bleek bij hen eenzelfde scoringskracht aanwezig. Dirk van der Vliet begon ook deze week met Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Mark de Haan … Lees meer »