Hertha O10-1  pakt 3 zege op rij

Hertha O10-1 pakt 3 zege op rij

Geplaatst op: 17 oktober 2016

Zaterdag 15 oktober speelde het team van Hertha O10 de uitwedstrijd in- en tegen Aalsmeer. Na een snelle achterstand liep Hertha begin 2e helft uit naar een 1-4 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog onnodig spannend. Gelukkig weet Hertha, mede door de uitstekend verdedigende Julian de Bruijn, de wedstrijd winnend af te sluiten met 3-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zowel Hertha als Aalsmeer 6 punten uit 5 wedstrijden. Het beloofde dan ook een spannende ochtend te worden.

Om 8.45 wordt er afgetrapt en na wat aftasten komt Quin over rechts naar voren. De voorzet komt bij Kick terecht die weet de bal echter niet te raken. De 7e minuut is echter Aalsmeer die de score opent. Ze krijgen een vrij trap op zo’n 15 meter van de goal. Met een fantastische trap beland de bal in de kruising en staat Aalsmeer met 1-0 voor. Hertha is hiervan niet onder de indruk en gaat verder met het opzetten van aanvallen. In de 13 minuut trapt keeper Mike de bal uit naar Kick. Die loopt langs de lijn naar voren en geeft de bal voor op Raslen. De raakt de bal half waarna Thiago de bal achter de keeper weet te krijgen. Het staat weer gelijk 1-1. De kansen gaan over en weer. Aalsmeer krijgt de bal niet in het net. Via de handen van Mike en de lat gaat de bal over. Vlak voor rust speelt Bram de bal naar Quin. Die speelt door naar Thiago vlak voor de goal. Door goed verdedigen komt hier een corner uit waar helaas geen voordeel uit gehaald kan worden. Met 1-1 gaat Hertha de rust in.

Hoewel er door de coaches is aangegeven dat de wedstrijd gewonnen kan worden begint Hertha toch slap aan de 2e helft. Dit duurt gelukkig niet lang. In de 3e minuut zet Kick de bal voor vanaf rechts en staat Bram op de juiste plek om de 1-2 binnen te tikken. De mannen hebben de smaak te pakken. Julian de Bruin die een uitstekende dag had in het centrum van de verdediging  speelt de bal na een onderschepping direct naar Quin die 1-3 maakt. Quin krijgt daarna nog een prachtige kans. Kick zet voor en de bal komt op zo’n 30 cm hoogte voor de voeten van Quin die de bal vol op zijn slof neemt. Deze prachtige volley gaat helaas recht op de keeper af.

In de 10e minuut is het weer Julian die de bal onderschept. Via Kick komt de bal bij Mats terecht die de bal in tussen de paal en de keeper weet door te schieten. Het staat 1-4 en het lijkt een makkelijke 2e  helft te worden. Door onoplettendheid komt Aalsmeer echter toch heel snel weer in de buurt. In de 15e  minuut via een scrum voor de goal en de 16e minuut via de paal staat het ineens 3-4 met nog 9 minuten te spelen. Zowel Hertha als Aalsmeer krijgen nog een aantal grote kansen. Ondanks de 3 minuten extra speeltijd blijft de stand 3-4 en pakt Hertha weer een overwinning met 1 goal verschil.

Volgende week, op 22 oktober, speelt Hertha O10-1 om 10.30 thuis de bekerwedstrijd  tegen Legmeervogels uit Uithoorn.

Zaterdag 15 oktober speelde het team van Hertha O10 de uitwedstrijd in- en tegen Aalsmeer. Na een snelle achterstand liep Hertha begin 2e helft uit naar een 1-4 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog onnodig spannend. Gelukkig weet Hertha, mede door de uitstekend verdedigende Julian de Bruijn, de wedstrijd winnend af … Lees meer »