Atalante H1 op de weg terug

Geplaatst op: 17 oktober 2016

Zonder Leroy en Remco en met Regi en Yorick op halve kracht had Atalante wel steeds een kleine voorsprong, maar echt doordrukken kon het niet. Totdat Regi met zijn lastige opslag de thuisploeg op 24-22 bracht. ‘Kat in het bakkie’ zou je denken, maar nee. Net als vorige week leek Atalante wederom een zekere voorsprong uit handen te geven (25-26). Totdat Yorick besloot met enkele scherpe services het tij te keren: 28-26.

Een mooie opsteker die in de tweede set niet meteen vervolg kreeg. Wel steeds een kleine voorspong, maar overtuigend was het allemaal niet. Totdat halverwege de set een lange rally met goed spel winnend werd afgesloten (17-14). En ineens ging het draaien. Sterk in de blokkering en verdediging, aanvallend weer overtuigend bij met name Sven en Iwan en passend steeds iets beter, 25-18.

Die goede lijn werd in de derde set doorgetrokken. Gelijk een voorsprong pakken en die ook behouden ondanks een aantal tegenpunten. En met steeds meer spelplezier. Een betere pass, variatie in de aanval via spelverdeler Jeroen, een sterk blok met Bas en Yorick en zowaar een eerste geslaagde staffel betekenden een 25-16 setwinst. Bij vlagen swingde Atalante weer.

Op naar de eerste vijfpunter en dat lukte zonder veel problemen. De weerstand van Utrecht was gebroken en de Atalante wist de touwtjes nu wel de hele set in handen te houden. Met power aan de buitenkant via Iwan en Erik en een ijzersterke Sven in de diagonaal. Blokkerend hadden Bas en Yorick de zaakjes uitstekend onder controle en Jeroen kon door een goede passing weer lekker verdelen. En als dan ook verdedigend veel van de grond wordt gehaald, dan wordt een makkelijke 25-18 setwinst en een 4-0 overwinning geboekt.

Het blessureleed is nog niet helemaal voorbij, maar Regi en Leroy zijn op de weg terug, Remco traint weer voorzichtig mee en Yorick moet het rustig aan doen, maar kan wel een wedstrijd uitspelen. Dank aan Brent en Rick uit H2, die na hun wedstrijd bereid waren op de bank plaats te nemen voor noodgevallen. Die bleven gelukkig uit, maar ook zij hadden vanaf de bank hun bijdrage aan de eerste 4-0 zege van dit seizoen. Atalante H1 lijkt dus weer op de weg terug.

Na de zeperd vorige week in Utrecht tegen VV Utrecht 7 (4-0 nederlaag), wachtte afgelopen vrijdag de wedstrijd tegen het iets mindere broertje VV Utrecht 6. Tijd voor revanche zou je zeggen, maar ook in de eerste set had Atalante moeite om zijn draai te vinden. Zonder Leroy en Remco … Lees meer »