Wederom volle winst voor V.V. Atalante dames 3

Geplaatst op: 16 oktober 2016

Afgelopen vrijdag speelde het derde damesteam van V.V. Atalante haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Na drie wedstrijden voerde het team de ranglijst aan en de dames zijn van plan die plek zo lang mogelijk vast te houden. Tegenstander Gemini S D3 uit Hilversum was te gast en ook dit team moest er aan geloven. Met 4-0 werden de vijf punten in Vinkeveen gehouden.

Coach Hettie Schockman was terug van vakantie en startte de eerste set met Irma Schouten (grieperig) en Agnes Nelis op de bank. Het team met de mooie shirts van GT.Bunck kwam niet goed uit de startblokken. Aan het net werden veel fouten gemaakt en al snel werd tegen een ruime achterstand van 1-6 aangekeken. Tijd om de koppen bij elkaar te steken en echt te gaan volleyballen. Op de service van Nancy Lijten werd goede zaken gedaan en Atalante kwam langszij. Met een sterke Judith Jongerius en Brenda Kuylenburg aan het net pakte de thuisploeg de eerste set uiteindelijk met duidelijke cijfers 25-16.

De tweede set nam Agnes de plek over van Brenda. Ook nu was de start weer niet helemaal zuiver, maar het team herstelde zich sneller. Sandra de Boer kreeg eindelijk goede passes en kon het spel beter gaan verdelen. Atalante behield veel servicedruk en pakte de tweede set met 25-15.

De altijd lastige derde set was dit keer een stuk minder lastig. Brenda nam de plek over van Judith en liet haar waarde zien. Zij pakte veel punten mee met haar service en blokkering. De middenas scoorde sowieso goed, ook Agnes speelde een sterke pot en blonk uit vanwege haar verdediging. Aan het eind van de set kwam Irma binnen de lijnen voor Nancy en pakte ook direct haar punten mee. Eindelijk werd een sterkte derde set gespeeld en dit resulteerde in een 25-13 overwinning.

De vierde set werd gestart zoals de derde set geëindigd werd. Deze set was het genieten van het spel van de dames. Aletta van Ommeren werd prima op maat bediend en stond heerlijk te beuken aan de buitenkant. De al de hele wedstrijd stabiel spelende Denise Bijlsma scoorde deze set ook veel punten door slimme ballen en een goede service. Het team speelde in zijn geheel erg goed en Gemini had zelden antwoord op het spel van Atalante. Met 25-11 werd deze set en de wedstrijd met ruime cijfers beslist.

Atalante blijft op de eerste plaats staan, maar voelt SAS ’70 D1 in de nek hijgen. Dit team heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan op gelijke hoogte komen. Deze week wordt er door de vakantie niet gespeeld en volgende week donderdag, 27 oktober, spelen de beide team tegen elkaar. Atalante gaat er dan alles aan doen om de winst mee te nemen naar Vinkeveen en zo de koppositie te behouden.

Afgelopen vrijdag speelde het derde damesteam van V.V. Atalante haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Na drie wedstrijden voerde het team de ranglijst aan en de dames zijn van plan die plek zo lang mogelijk vast te houden. Tegenstander Gemini S D3 uit Hilversum was te gast en ook dit … Lees meer »