KDO verlengt sterke serie winstpartijen met 4e overwinning op rij

Geplaatst op: 18 oktober 2016

Onder perfecte voetbalomstandigheden, 18 graden en een lekker herfstzonnetje, begonnen de twee ploegen gelijkwaardig aan de wedstrijd. In de 6e minuut krijgt KDO haar eerste grote kans. Op aangeven van Mathijs van Rijn weet Joeri Stange (nog) niet het net te vinden. In de rebound kan Bart van der Tol er ook net niet bij. FC Rijnland ontsnapt aan een vroege tegengoal. Na deze openingskans krijgen beide teams meerdere kleine kansjes. De ploeg uit Leiden weet veelvuldig de vlugge buitenspelers aan te spelen in de omschakeling, vooral de rechtsbuiten is een geliefd aanspeelpunt, waar verdediger Erik Verbruggen zijn handen vol aan heeft.

Na ruim een half uur spelen komt KDO op voorsprong. De sterk spelende Joris Kortenhorst levert een perfecte voorzet af, van dichtbij weet de attente Jim Klijn raak te koppen, 1-0. De grensrechter van Rijnland steekt nog zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter wuift het weg. Het KDO publiek kan opgelucht ademhalen. Deze voorsprong zorgt voor een boost bij KDO. Dit resulteert in een goede aanval over meerdere schijven. Menno Lingeman wordt knap vrijgespeeld, maar mikt helaas naast. Hierna volgt nog een goede aanval over de linkerkant. De eveneens sterk spelende Joeri Stange omspeelt zijn directe tegenstander, blijft rustig en legt knap af op Menno. De rechtsbuiten van KDO schiet hard op doel maar de keeper van FC Rijnland staat zijn mannetje en keert de inzet knap. Dan vlak voor rust, in de 43e minuut, komt Rijnland toch langszij. Jim Klijn maakt ongelukkig hands in het strafschopgebied. De scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip. Deze kans wordt bekwaam verzilverd door FC Rijnland. Met een 1-1 stand gaan beide teams richting de kleedkamers.

De tweede helft begint KDO waar het aan het einde van de eerste helft mee begonnen is, haar winnaarsmentaliteit en motivatie tonen. Deze uitstekende instelling zorgt enkele minuten na de rust al voor de eerste grote kans van de tweede helft. Mathijs van Rijn schiet jammer genoeg voorlangs en kan nog niet voor ontlading bij het KDO publiek zorgen. In de 47e minuut bekroont Joeri zijn sterke wedstrijd met een doelpunt. Met een droge afstandsknal zet hij KDO op een voorsprong, 2-1. De keeper leek zich te verkijken op zijn geplaatste schot.

Na deze verdiende voorsprong volgt er nog meer gevaar voor het doel van FC Rijnland. Na een geplaatste vrije trap van Joris (net naast) is het weer Joeri die zicht ontdoet van zijn tegenstander. Hij wordt echter onderuit geschopt in het zestienmetergebied en krijgt een penalty. Specialist Bart van der Tol weet daar wel raad mee. De middenvelder schiet de bal feilloos, a la Messi, in de linkerkruising. Keeper kansloos en KDO op een verdiende 3-1 voorsprong.

De wedstrijd lijkt gespeeld en de spelers van Rijnland lijken er doorheen te zitten. Jesper Oudshoorn moet echter nog wel attent zijn bij een 1-op-1 situatie na onoplettendheid in de KDO defensie. De jonge keeper redt knap en zorgt ervoor dat Rijnland geen aansluiting weet te vinden. Eén minuut later is Jesper kansloos op een vrije trap van de aanvoerder van Rijnland. Gelukkig ziet hij de bal op de lat terechtkomen, geluk dwing je af.

Tien minuten voor tijd schiet Joeri uit de draai, na een vrije trap van Joris, nog snoeihard op doel. De keeper plukt de bal met een katachtige redding uit zijn doel.  Er volgen nog enkele kansen voor invaller Rick Kruit. Helaas wist hij zijn invalbeurt niet te bekronen met een doelpunt.

Vlak voor tijd drukt Bart van der Tol zijn stempel op de wedstrijd. Na een afgeslagen corner neemt de middenvelder de bal in één keer op zijn pantoffel en schiet op wonderbaarlijke wijze voor de tweede keer in de kruising. Een vreugde explosie bij het Kwakelse publiek volgt. De doelpuntenmaker blijft er rustig onder, maar wordt na enkele seconden al belaagd door zijn uitzinnige ploeggenoten.

Een knappe overwinning op één van de sterkere tegenstanders tot nu toe in deze competitie. Deze 4e winstpartij op rij resulteert in een derde plaats. Aankomende zaterdag speelt KDO 1 verder in de KNVB beker: uit tegen SV Kadoelen 1. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt op het gelijknamige sportpark in Amsterdam. Wij hopen uiteraard weer op jullie steun!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Bart Hoving, Bart van der Tol, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na een sterke serie (drie overwinningen op rij) waren de spelers van Raymond de Jong vastberaden om ook een 4e winstpartij aan de reeks toe te voegen. Afgelopen zondag was FC Rijnland uit Leiden het potentiele slachtoffer. De trainer van KDO kon beschikken over een fitte en gemotiveerde selectie.  Onder … Lees meer »