02 - Senior  sportief actief 2e week

Ondernemers Vinkevéén voortvarend van start


Geplaatst op: 23 maart 2012

Ondernemers Vinkevéén. Dat is de nieuwe naam waaronder de ondernemers van Vinkeveen zich, bij de doorstart van de voormalige Ondernemingsvereniging, verenigd hebben. Een zestigtal plaatselijke ondernemers heeft zich inmiddels als lid aangesloten en het nieuwe bestuur is druk bezig met de uitwerking van de eerste plannen.
 
“Vinkeveen verdient beter.” Die gedachte bracht de bal zo’n anderhalf jaar geleden aan het rollen. Mede-organisator Dennis van Eijk (Soïchi Kappers): “Door het succes van het platform ‘Vinkeveen Verdient Beter’ en het enthousiasme van de Vinkeveense ondernemers en bewoners wilden we een vervolg geven aan deze actie om het dorp Vinkeveen weer positief op de kaart te zetten. Zowel bij de gemeente, de inwoners als buiten de regio. Uit deze actie is het digitale bewonersplatform www.invinkeveen.nl voortgekomen. En nu blazen we de plaatselijke ondernemersvereniging nieuw leven in.”

Roland Borst (Studio110 architectuur) is een van de bestuursleden van Ondernemers Vinkevéén: “We willen onder meer de economische en sociale belangen van de Vinkeveense ondernemers vertegenwoordigen door een gesprekspartner te zijn voor de overheid en semi-overheid. Maar we willen daarnaast ook netwerkbijeenkomsten organiseren, met onderlinge commerciële samenwerking als doel, en er bijvoorbeeld voor zorgen dat onze bedrijven in de regio worden gepromoot via de diverse media.”
Samenwerking is het toverwoord voor de nieuwe Vinkeveense ondernemersvereniging. Roland Borst: “Vinkeveen is mede door de plassen een sterk merk, met een goede aantrekkingskracht voor mensen van buiten. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat het aantrekkelijk blijft! Met een goede infrastructuur en een fraai uiterlijk. Iedere ondernemer kan zijn eigen ding doen, maar sámen bereiken we veel meer. Hier in het dorp, tijdens de diverse evenementen, maar ook tijdens onderhandelingen met de gemeente over voor alle Vinkeveners belangrijke zaken. Afgelopen maandag hebben we daarvoor de eerste stappen gezet tijdens een kennismakingsbezoek van ons bestuur aan het college van De Ronde Venen.”

Promotieplan
Dennis van Eijk: “Met een aantal ondernemers hebben we enige tijd geleden een klankbordgroep geformeerd om onze plannen goed te onderbouwen voordat we er daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Op dit moment zijn we druk bezig met het promotieplan. Wat willen we en wat is haalbaar? Voor de vereniging als geheel, maar ook voor de individuele leden. Want voor de verschillende sectoren waarin we werkzaam zijn willen de belangen natuurlijk nog wel eens uiteenlopen.”

Mede daarom wil het bestuur de inmiddels bij Ondernemers Vinkevéén aangesloten leden verdelen over een aantal hoofdgroepen. Roland Borst: “We denken aan vier groepen: detailhandel, horeca, recreatie - reeds verenigd in de Stichting van Gein tot Venen, waar we ook nauw mee samenwerken- en overig. Zo kunnen we iedereen vertegenwoordigen op de voor hem of haar beste manier.”

Meer informatie over Ondernemers Vinkevéén is te vinden op www.ondernemersvinkeveen.nl.

Door Anja Verbiest | De Groene Venen
Foto: Patrick Hesse

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ondernemers Vinkevéén voortvarend van start

Ondernemers Vinkevéén. Dat is de nieuwe naam waaronder de ondernemers van Vinkeveen zich, bij de doorstart van de voormalige Ondernemingsvereniging, verenigd hebben. Een zestigtal plaatselijke ondernemers heeft zich inmiddels als lid aangesloten en het nieuwe bestuur is druk bezig met de uitwerking van de eerste plannen. “Vinkeveen verdient beter.” Die gedachte … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: