Winst voor UWTC in Zwanenburg

Geplaatst op: 24 oktober 2016

Zondag 23 oktober is de tweede wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) verreden bij de Bataaf in Zwanenburg. Er waren weer grote deelnemersvelden bij alle categorieën en dat is leuk koersen, want of je nu voorin of achteraan rijdt je hebt altijd wel een maatje waarmee je op eigen niveau kan strijden. Vier jeugdrenners van UWTC waren om 10.00 uur van start gegaan. Siem van Smoorenburg reed lang vooraan, maar liet zich in het laatste gedeelte van de wedstrijd toch nog voorbij rijden. Misschien iets minder achterom kijken Siem en gewoon volgas doorgaan. Maar met een derde plaats pakte je toch weer veel punten voor de competitie mee. Bij jeugd B, met ruim 20 kinderen, was er ook een mooie wedstrijd. Mike Derogee was met de 9e plaats de hoogst geëindigde UWTC-er. Mees van Smoorenburg werd 15e en Lars Hopman maakte zijn debuut bij de ACC. Goed gedaan Lars want je werd toch maar mooi 19e.

Bij de 40+ hebben we drie trouwe deelnemers met Vincent Derogee, Sjon vd Berg en Frank Jansen. En wat was het dringen vlak na de start om bij de eerste heuvels om een goed plekje te vinden, want er waren maar liefst 72 renners van start gegaan. Maar de drie mannen kwamen vlak na elkaar door. Frank kreeg wat oponthoud door een afgelopen ketting, maar ze bleven de hele wedstrijd bij elkaar in de buurt rijden. Vincent werd 36e, Sjon 37e en Frank 40e.  Bij de 40- had Bart de Veer een goede start en ging als 3e het veld in. Na 1 ronde had hij stevig de leiding in handen. Helaas maakte Bart een stuurfout en een scheve hendel en aangelopen rem zorgde ervoor dat hij wat plaatsjes moest toegeven.  Maar wat handige supporters zorgde voor een snelle fietswissel, een reparatie van de fiets en wederom een fietswissel. En al spoedig mengde Bart zich weer in de kop van de wedstrijd waar hij de strijd aanging met de sterke Babydump renner Koos Jeroen Kers. De rest van de wedstrijd leek wel op een trekharmonica. Op de weg was Koos Jeroen duidelijk sterker en reed weer naar Bart toe. In het veld was Bart net wat handiger en nam soms weer een lichte voorsprong. Leuk om te zien voor het publiek. Zij aan zij gingen ze het laatste stuk van de wedstrijd in en bijna tegelijk draaiden ze het laatste wegstuk op naar de finish. Bart nam de draai net iets scherper en kon iets eerder snelheid maken en dat was uiteindelijk precies genoeg voor de winst. Wat een mooie strijd! Niels Kramer reed naar de 42e plaats. Niels had op donderdagmiddag de herfstvakantie clinic bij de Bataaf meegedaan en liet dit ook zien door sterk de hoge heuvel op te rijden. Lorena Wiebes en Bart de Veer hadden meegeholpen bij deze clinic en vonden het jammer dat er niet meer UWTC leden aanwezig waren.

Ook bij de dames en nieuwelingen was er een mooie wedstrijd. Ian vd Berg kwam als derde het veld in, maar enkele glibberpartijen zorgde ervoor dat hij door veel renners werd ingehaald. Later in de wedstrijd kwam hij weer sterk naar voren en hij eindigde op een nette 6e plaats. Ook Danny Plasmeijer reed een solide wedstrijd en werd 7e. De dames Elma vd Vorst en Deborah van Ark reden in de staart van de wedstrijd hun koers uit, maar ze doen het toch maar!

Veldrit Harderwijk

De amateurs/sportklasse groep van UWTC heeft een vaste kern van veldrijders die met elkaar op wedstrijd gaan. Zaterdag 22 oktober stonden Bas, Luuk, Dennis en Bart aan de start van de veldrit in Harderwijk. Bas en Luuk hadden een goede start en reden in de voorste helft van de deelnemersveld mee. Bart had zijn dag niet echt en reed rond de 30e plaats. Dennis heeft het als sportklasse renner lastig tussen de sterke amateurs. Bas werd 9e, Luuk 21e, Bart 31e en Dennis 51e.

Nacht van Woerden

Dinsdag 25 oktober zullen er 6 UWTC renners meedoen aan de nacht van Woerden. Om 19.40 start Lorena Wiebes bij de dames. En om 22.10 uur gaan Bas de Bruin, Bart de Veer, Tommy Oude Elferink, Luuk van Vliet en Dennis Moolhuijsen van start bij de amateurs/sportklasse. Komt u ze ook aanmoedigen?

Zondag 23 oktober is de tweede wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) verreden bij de Bataaf in Zwanenburg. Er waren weer grote deelnemersvelden bij alle categorieën en dat is leuk koersen, want of je nu voorin of achteraan rijdt je hebt altijd wel een maatje waarmee je op eigen … Lees meer »