Kadoelen verslaat KDO in slotfase na enerverend bekerduel

Geplaatst op: 25 oktober 2016

Beide ploegen hadden in de groepsfase alle wedstrijden gewonnen. Het duel tussen de subtoppers in zondag 3A en zaterdag 3A leverde veel sensatie op. Kadoelen begon op eigen veld goed aan de wedstrijd en werd in de beginfase gelijk gevaarlijk via de snelheid van hun rechtsbuiten, zijn voorzetten konden de spitsen niet bereiken. Langzamerhand ging KDO beter voetballen en begonnen aanvallers Joeri Stange en Rick Kruit elkaar steeds beter te vinden. Eerst kon Stange een voorzet van Kruit net niet binnenwerken, maar een aantal minuten later kreeg Stange opnieuw de bal van Kruit, waarna Joeri aangetikt werd in het strafschopgebied, penalty! Deze werd beheerst ingeschoten door Bart van der Tol. Niet veel later kwam Mathijs van Rijn één op één met de keeper, hij werd echter terug gevlagd wegens buitenspel.

Vijf minuten voor rust lukte het Kadoelen om op gelijke hoogte te komen. Een afgemeten voorzet kon binnen gekopt worden. Lang konden de Amsterdammers hier niet van genieten, want nog geen twee minuten later lag de bal al weer aan de andere kant in het netje. Na goed druk zetten veroverde Stange de bal en legde af op Kruit die de keeper kansloos liet:
1-2, wat ook de ruststand betekende.

Direct na de rust werd een corner niet goed weggewerkt door KDO en werd de bal vervolgens door de centrale verdediger van Kadoelen met een droge knal in de hoek geschoten. Ook na deze tegenvaller wist KDO wederom op voorsprong te komen. Na een goede lange bal van Nick Smits raakte spits Mathijs van Rijn de bal fantastisch met zijn linkervoet, waarna de bal hard de goal inging: 2-3. Hierna kreeg KDO kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte voor het doel ontbrak.

Kadoelen was veelvuldig op zoek naar de gelijkmaker en zette de verdediging van KDO veelvuldig onder druk. In deze fase waar de thuisploeg regelmatig gevaarlijk probeerden te worden met vroege voorzetten had KDO het moeilijk. In de 72e minuut werd het 3-3, na een diepe bal naar de linksbuiten, die de spits bediende en deze kans benutte.

Met nog vijftien minuten te gaan, beloofde het een spannende slotfase te worden. Hierin trokken de Amsterdammers aan het langste eind. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door niemand geraakt en uit het niets binnengeschoten door de rechtsback: 4-3. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Van Rijn nog een grote kans, maar van dichtbij kon hij het net niet vinden.

Aanstaande zondag hervat KDO de competitie met een uitwedstrijd tegen Stompwijk. Om 14:00 uur zal deze subtopper in Leidschendam plaats gaan vinden, wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO 1: Tim van Diemen, Menno Lingeman, Nick Smits, Erik Verbruggen, Mitchel Smits, Dennis Pappot, Rick Kruit, Bart van der Tol, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Beide ploegen hadden in de groepsfase alle wedstrijden gewonnen. Het duel tussen de subtoppers in zondag 3A en zaterdag 3A leverde veel sensatie op. Kadoelen begon op eigen veld goed aan de wedstrijd en werd in de beginfase gelijk gevaarlijk via de snelheid van hun rechtsbuiten, zijn voorzetten konden de … Lees meer »